04.09.2024.

13:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Radnički saopštenjem isprozivao Mrkelu: Bahat je, nevaspitan i primitivan! Simulirao je polne odnose!?

Crveno-beli slavili su pogotkom Mirka Ivanića sa 1:0, ali duel su obeležili incidenti u završnici utakmice, kada su, navodno, navijači Radničkog topovskim udarima zasuli ložu u kojoj su se nalazili čelnici Crvene zvezde.

Tom prilikom povređen je Mitar Mrkela, koji se potom oglasio i poručio da nigde nije dočekan kao na tom meču. Uporedio je tu atmosferu i gostoprimstvo sa onim kakvo bi crveno-beli imali, recimo u Đakovici.

Sada su se tim povodom oglasili Kragujevčani, koji su u oštrom tonu komentarisali Mrkeline izjave i žestoko udarili na funkcionera srpskog šampiona.

"Istina je da, kao što gospodin Mrkela kaže, nismo šutnuli na gol, istina je i da smo ispali iz Evrope od Mornara što nas i te kako još boli, ali bolna i nepobitna istina je da je gospodini Mrkela Mitar isključivi inicijator incidenta koji se dogodio. Podsećamo sportskog direktora Crvene zvezde na njegovo nevaspitano i neprimereno gestikuliranje upućeno ka navijačima Radničkog posle pobedonosnog gola Zvezde. Žao nam je što čovek ozbiljne funkcije i još ozbiljnijih godina dozvoli sebi da iz lože stadiona navijačima pokazuje srednje prste obe ruke i da simulira scene polnog opštenja neprimerene huliganu, a kamoli funkcioneru takvog kluba. Može se i na video snimcima videti kod koga je Mitar Mrkela izazvao revolt primitivnim ispadom. I zašto su sredovečni ljudi i simpatizeri izgubili živce gledajući prostačko ponašanje Zvezdinog direktora. Da li je očekivao cveće?", navodi Radnički.

Informer

Iz kragujevačkog kluba kažu i da su srdačno dočekali rukovodstvo Zvezde, kao i da su svima čestitali na ulasku u Ligu šampiona.

"Užasnuti smo tvrdnjama o mržnji i neprijateljstvu, pošto smo rukovodstvo Zvezde dočekali srdačno kao i svaki put. Ovaj put uz čestitke za ulazak u Ligu šampiona i napominjemo da je posebno isti taj Feđa Dudić čestitao ulazak u Ligu šampiona lično Mrkeli u tunelu pre utakmice, Vladanu Milojeviću pri pozdravu uoči same utakmice, a na kraju i pred kamerama Arene sport u izjavi posle utakmice u šta je mogao da se uveri i široki auditorijum gledalaca u Srbiji. "Nismo se setili ni cveće da donesemo", jer ne znamo za praksu da se protivnički plasman u Ligu šampiona širom Evrope prave parade i ceremonije uz zvanične spikere. Valjda je dovoljno sportski čestitati direktoru, treneru i navijačima putem televizijskog prenosa uživo?", dodaju iz Radničkog.

Informer

Naglašavaju i da je Mrkelina izjava neozbiljna, kao i da postoji loša namera da se omalovaži klub iz Šumadije.

"Navedenim činjenicama prezentujemo javnosti da je Mrkelina izjava neozbiljna i lažna kao njegova namera da omalovaži klub, grad i navijače, a da trenera našeg tima bez bilo kakve potrebe okarakteriše na način koji nema pokriće. Do sada niko nije imao primedbe na naša domaćinstva. Možda je veći problem od našeg domaćinske atmosfere to što je Mrkela Mitar u svojoj bahatosti izgubio osećaj kako je to u srpskom fudbalu biti gost i još važnije – ponašati se kao gost. Mi smo ponosni na Radnički, Kragujevac i Šumadiju u kojoj je svaki protivnik rado viđen, ali kao gost", dodaju, između ostalog, funkcioneri Radničkog i pozivaju Mrkelu da dostavi izjave u kojima se spominje nepoštovanje Zvezde iza tabora Radničkog.

Napominju Kragujevčani i da vrlo retko koriste saopštenja kao način oglašavanja, ali da su sada to morali da urade.