04.09.2024.

17:33

Foto: EPA Images

Sport

Evo ti novi ugovor, ali manja plata! Juventus ovo nudi Vlahoviću!

Kako javlja ugledna "Gazeta delo Sport", čelnici Juventusa zakazali su sastanak sa reprezentativcem Srbije i njegovim agentima kako bi dogovorili produžetak saradnje. Trenutni Dušanom ugovor ističe na leto 2026. godine, a plan Juventusa je da sjajnog napadača obezbedi minimum do 30. juna 2028. godine.

Međutim, prema informacijama iz Italije, u Juventusu imaju poseban plan za to. Naime, Vlahović trenutno zarađuje 10,5 miliona evra godišnje, a u poslednjoj sezoni aktuelnog ugovora 2025/26, imao bi okruglo 12 miliona. U Juventusu se nadaju da će Dušan prihvatiti nešto manju godišnju zaradu, a plan je da mu ponude mnogo veće bonuse nego što je to dosad bio slučaj. Ne navodi se tačan iznos sume koji Juventus nudi Vlahoviću, te ostaje da se vidi da li je sjajni napadač raspoložen za takvu vrstu dogovora.

Informer

Italijanskom velikanu ne ide u prilog to što Vlahovićev ugovor ističe 2026. godine. Dakle, još godinu dana moći će da bez brige računaju na Srbina, a već sledećeg leta, ako ne dogovore produžetak saradnje, doći će u situaciju da Vlahović može da pregovara sa drugim klubovima.

Dušan će, svakako, imati vremena da vidi šta je najbolje za njega i njegovu karijeru. On je trenutno van reprezentacije Srbije, koja sutra igra protiv Španije, jer je pre nekoliko dana naveo da ima porodične obaveze, zbog kojih ne može da bude na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.