04.09.2024.

14:24

Foto: fss.rs

Sport

Mijat podržao Piksija: Ostavio je probleme po strani, fokusiran je na teren!

Nekadašnji as Partizana i Real Madrida tokom dana posetio je naš nacionalni tim u Staroj Pazovi i tom prilikom razgovarao sa Stojkovićem. Kako sam kaže za sajt Fudbalskog saveza Srbije, u teškim trenucima, kakav je trenutno, za selektora je važno da ostane fokusiran na teren.

Tu verovatno misli na izostanke brojnih važnih igrača, smene u rukovodstvu organizacije, ali i udare od doskorašnjih saradnika.

Legendarni Mijat smatra da Piksi tako i radi.

- Nije lako održati atmosferu posle svega što se desilo na Evropskm prvenstvu i događaja koji su prethodili okupljanju reprezentacije za mečeve sa Španijom i Danskom. Srećom, vidim da su igrači nasmejani, raspoloženi. Da su spremni i orni za veliki izazov u četvrtak uveče. Razgovarao sam sa Piksijem i Dikom, vidim da su fokusirani na fudbalske stvari i to me raduje. Tako i treba da bude. Institucionalne probleme u ovakvim trenucima treba staviti po strani i koncentrisati se isključivo na teren - kaže Mijatović.

Informer

Slavni fudbaler kaže da će biti na "Marakani" sutra i očekuje spektakl protiv šampiona Evrope.

- Došao sam da pružim punu podršku Piksiju i njegovim momcima u ovako delikatnom trenutku. Biću na stadionu i truditi se da zajedno sa publikom pošaljem pozitivnu energiju koja će svakako biti od velikog značaja u duelu protiv prvaka Evrope i jedne od najjačih reprezentacija na svetu - dodaje Mijatović.

On veruje da će igračima meč protiv Španije biti dodatni motiv da se dokažu.

- Dok sam bio igrač, najviše sam voleo da igram protiv najjačih. U tim utakmicama motivacija je uvek na najvišem mogućem nivou i retko se dešava da podbacite. Pružiti otpor jednm tako kvalitetnom protivniku kao što je Španija, jeste teško i komplikovano, ali nije nemoguće. Pokazali su Nemačkoj da su ubitačni i dominantni, ali ako svaki igrač kome Piksi pruži šansu u startnoj postavi i svaki koji uđe sa klupe, pokažu hrabrost, ambiciju i zajedništvo, ako se stave u službu kolektiva, sve je moguće. Uopšte ne sumnjam da će biti kako treba - ističe Mijat.