04.09.2024.

15:42

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Sport

Bogdanović: Igrači neće da igraju za sujetnog Piksija, Džajić kao Bajden!

Bogdanović je, gostujući na "BlicTV", govorio o trenutnoj situaciji u našem nacionalnom timu, pošto glavne zvezde nisu na raspolaganju Stojkoviću za utakmice protiv Španije i Danske.

Selektor je u ponedeljak na konferenciji za medije za svakog od momaka koji nisu u timu istakao da su mu dostavili razloge zbog čega nisu u timu, da bi u nekoliko navrata ponovio da je za javnost najbolje fudbalere da pita.

Već dugo se spekuliše da reprezentativci ne žele da sarađuju sa Stojkovićem, a to mišljenje deli i Bogdanović, koji smatra da se iza izostanaka Mitrovića, Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića ne kriju nikakve povrede, već da je u pitanju jednostavno bojkot kormilara nacionalnog tima.

- Razlog što nisu tu je nezadovoljstvo selektorom i zato nisu hteli da dođu da igraju. Možda Vlahović ne želi da igra desnog veznog, kao što je igrao za reprezentaciju. Meni je bilo nelogično da selektor posle tri godine promeni prvog golmana na EP. Obrazloženje je bilo šturo. Ništa nismo dobili posle tog takmičenja - kaže Bogdanović.

Informer

Nastavio je bivši fudbaler Atletiko Madrida i Verdera u sličnom tonu.

- Bilo bi korektno da se izašlo sa izjavom. Ono na aerodromu je bilo u prolazu i bez respekta prema fudbalskoj Srbiji. Ovih šest fudbalera koji nisu tu, mislim da nisu hteli da igraju. Izmislili su razlog. Privatan razlog? Igraš protiv prvaka Evrope - dodaje Bogdanović.

Poznati analitičar kaže da su pojedina dešavanja u FSS - komična.

- Stojković je rekao da oni koji iskoriste šansu na ovim utakmicama imaju zabetoniran status u reprezentaciji. Ako bude napravio rezultat i ostao u svom sedlu, mislim da će to da bude tako zbog njegovog stava i sujete. Za mene, jako komična situacija.

Informer

Predsednika FSS Dragana Džajića uporedio je sa Džoom Bajdenom, a izneo je i svoje predloge ko bi mogao da preuzme FSS.

- Evo, Džo Bajden se neće kandidovati. On (Džajić, prim.aut.) je naš Bajden. Ima 78 godina, vreme mu je da ide. Ako ima morala i poštenja. Idealni kandidati bili bi Nemanja Vidić, Vladimir Jugović... Sijaset njih. U Evropi na njihovo ime ustaju. Jugović se bavi uzgojem duvana i vina, umesto da bude u FSS. Samo su tu selektor i predsednik Saveza, svi odlaze, oni ostaju - zaključuje Rade Bogdanović.