05.09.2024.

05:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Tim Srbije? Očima nećete verovati! Španci jaki kao zemlja, 8 startera s EURA na "Marakani"

Evropski šampion ne kalkuliše, želi sa tri boda da se vrati iz Beograda, pa će na "Marakanu" istrčati skoro isti tim koji je razbio Engleze u Nemačkoj. Što se "orlova" tiče, navikli smo od Stojkovića da nas šokira sastavima, ali će sad biti prinuđen da izvede tim bez nosilaca igre.

Opet ćemo videti tim zbog kog će nam stati knedla u grlu, jer se Piksiju na raspolaganje nisu stavili brojni igrači iz Nemačke, neki su otpali, a neki završili karijeru. Pripremite pre meča čašu s vodim, ako vam pozli kada vidite novi Piksijev tim!

Informer

Dragan Stojković Piksi

Kola su nizbrdo krenula od debakla na Evropskom prvenstvu. Selektor je preživeo na klupi, a pošto on nije želeo da ode, otišli su igrači, pa je se čak šest fudbalera zahvalilo Piksiju pred meč sa "furijom". Neko bi pomislio da je u pitanju vic, ko još neće da igra protiv šampiona Evrope i to pred svojim navijača. Ali, ne, nije vic, nego surova realnost. Prvi su kako je navedeno zbog privatnih problema i povreda otkazali Dušan Vlahović, Aleksandra Mitrović, Sergej Milinkvić Savić, a potom su zbog povreda odustali i Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Mihailo Jovanović, a Aleksa Terzić je pod ozbiljnim znakom pitanja.

Informer

Kada se osvrnemo na sastav tima na poslednjim meču reprezentacije, protiv Danske na Evropskom prvenstvu, nećemo večeras videti ni približno sličan tim. Na golu će sigurno biti Predrag Rajković, kao i Strahinja Pavlović i novi kapiten Nikola Milenković, koji su i tada igrali u prvom timu, kao i Andrija Živković, Saša Lukić, Ivan Ilić i Lazar Samardžić, oni su se i sad odazvali pozivu. S druge strane, napadača Aleksandra Mitrovića, kako je naveo, nema zbog povrede, Srđan Mihailović i Nemanja Gudelj nisu ni pozvani za prve mečeve u Ligi nacija, kao ni Filip Mladenović, koji je protiv Danaca u igru ušao sa klupe, kao i Dušan Tadić, jer je završio karijeru u reprezentacije posle Nemačke. Sergej je protiv Danaca odigrao tri poslednja minuta, sad neće ni toliko, jer nije došao, dok je Luka Jović sa ekipom, a videćemo da li će zbog povrede biti spreman za meč sa "furijom".

Tim Srbije protiv Danaca: Rajković, Veljković, Milenković, Pavlović,  Mijailović (od 73. Mladenović), Gudelj (od 46. Jović), Ilić (od 67. Vlahović), Živković,  Lukić (od 87. SMS), Samardžić (od 46. Tadić), Mitrović.

Informer

Potencijalni tim Srbije za duel sa Špancima: Rajković, Nedeljković, Milenković, Pavlović, Terzić,  Lukić, Ilić, Živković, Samardžić, Birmančević, Jović.

Dok se Srbija raspada, Španci će imati male promene u timu u odnosu na sastav protiv Engleza. Barem će navijači na "Marakani" moći da vide moćan tim koji je harao na šampionatu Starog kontinenta, igrao najlepši i najatraktivniji fudbal. Španci su na putu do trofeja ostvarili svih sedam pobeda,  a dobili četiri najveće fudbalske nacije na Kontinentu: Nemačku, Italiju, Francusku i Englesku, a tukli su i Hrvate.

Informer

Kako prenose španski mediji protiv "orlova" će biti čak osmorica startera iz finala sa EURA. Neće igrati samo golman Unai Simon i Alvaro Morata zbog povrede,  dok Rodri u Beogradu neće igrati zbog suspenzije UEFA. Prema proceni "Marke", čuvenog španskog lista, prvak Evrope će na "Marakanu“ istrčati u sastavu: David Raja, Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja, Zubimendi, Fabijan Ruiz, Dani Olmo, Jamal, Ojarzabal, Vilijams.

Ovo je tim Španije protiv Engleske u finalu Evropskog prvenstva: Unai Simon - Karvahal, Le Norman (od 83. Naćo), Laport, Kukurelja - Rodri (od 46. Zubimendi), Olmo, Ruiz, Jamal, Morata (od 68. Ojarsabal), Vilijams.