05.09.2024.

07:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija desetkovana, Piksi nasmejan! U taboru "orlova" odlična atmosfera (VIDEO/FOTO)

Srbija će protiv Španije igrati u četvrtak od 20.45 (RTS 1), dok je  tri dana kasnije očekuje duel protiv Danske u gostima od 18 časova.

"Orlovi" u sjajnoj atmosferi dočekuju utakmicu sa šampionom Evrope, mada nam je tim desetkovan. Selektor Dragan Stojković ima mnogo kadrovskih problema usled nedolaska igrača što zbog privatnih razloga što zbog, kako su naveli, povreda. Nema Dušana Vlahovića zbog privatnih razloga, te Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića zbog povrede. Samo 24 časa pred utakmice  lišen je pomoći još tri fudbalera, u pitanju su Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Mihailo Jovanović, dok je Aleksa Terzić pod znakom pitanja.

Fudbaleri su odradili trening veče pred utakmicu sa Špancima na "Marakani". Dobro raspoloženje vladalo je među igračima o čemu svedoče fotografije i video snimak. Selektor Dragan Stojković Piksi je bio nasmejan na treningu i pored silnih problema koje ima oko sastava tima.

Težak je zadatak pred desetkovanim "orlovima", jer su favorizovani Španci stigli skoro u najjačem sastavu. Protiv Srbije će biti čak osmorica startera iz finala sa EURA. Neće igrati samo golman Unai Simon i Alvaro Morata zbog povrede,  dok Rodri u Beogradu neće igrati zbog suspenzije UEFA. Prema proceni "Marke", čuvenog španskog lista, prvak Evrope će na "Marakanu“ istrčati u sastavu: David Raja, Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja, Zubimendi, Fabijan Ruiz, Dani Olmo, Jamal, Ojarzabal, Vilijams.

Informer

Pričao je selektor o atmosferi u timu zbog slabijeg odziva reprezentativaca.

- Mi smo već dva puta imali sastanke, analizu protivnika, video analizu protivnika. Danas smo ponovili sve to još jednom da utvrdimo gradivo i da dam neke smernice igračima šta treba raditi i kako treba izgledati. Sve ovo što se piše i priča, moja poruka je da se fokusiraju na utakmicu i da ih ne dotiče. Mislim da je prijatno, nije prijatno… Navikli smo na to, zaista sam vrlo fokusiran na sutrašnju utakmicu. Neću dozvoliti da me bilo ko izbaci iz takta i poremeti za taktiku - kazao je selektor.