05.09.2024.

08:44

Foto: AP/Photo

Sport

Mitrović i Sergej treniraju punom parom! Piksiju prijavili povrede, a u klubu "grizu" (FOTO)

Srbija u četvrtak od 20.45 dočekuje Španiju (RTS 1), dok 8. septembra od 18.00 gostuje Danskoj u okviru prvog i drugog kola grupe 4 A divizije Lige nacija. Čekaju nas teški mečevi bez najboljih igrača.

Mitrović i Milinković Savić su odbili poziv selektora Dragana Stojkovića za utakmice protiv Španije i Danske u Ligi nacija zbog navodnih povreda. Ipak, fotografije sa treninga Al Hilala, njihovog kluba iz Saudijske Arabije, pokazuju da situacija dragačija. 

Klub je na Instagram profilu objavio fotografije sa treninga. Mitrović i Milinković-Savić su čini se trenirali sa saigračima bez problema i nisu skidali osmeh sa lica.

Deluje da nisu povređeni. Mada, možda su se u međuvremenu oporavili od povrede, ali su tako mogli i u Srbiji, ovako ćemo desetkovani morati protiv "furije" na "Marakani". 

Videćemo šta će reći Stojković i kakva će biti reakcija čelnika Fudbalskog saveza Srbije, ali i navijača ukoliko su pomenuti igrači zdravi i odbili su da igraju za Srbiju. 

- Moje je da verujem igraču ono što mi kaže. Nema apsolutno nikakve informacije da neko ne želi ili neće da igra. A to zna da se provuče kroz medije. Ni jedan razgovor niko od igrača nije rekao da neće da igra. Svi su rekli da su motivisani, svi su rekli da jedva čekaju sledeće okupljanje. Da li iza toga stoji iskrenost, ja ne znam. Nikad nisam video da je neko izjavio da neće da igra za Srbiju zbog toga i toga - rekao je selektor pre nekoliko dana. 

Podsećamo, nema ni Dušana Vlahovića zbog privatnih razloga, samo 24 časa pred utakmice lišen je Stojković pomoći još tri fudbalera, u pitanju su Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Mihailo Jovanović, dok je Aleksa Terzić pod znakom pitanja.