08.09.2024.

07:24

Foto: printscreen RTS

Sport

Lupeta, sram da ga bude, neka se pokrije ušima... Menadžer isprozivao Bogdanovića

Bogdanović je analizirao situaciju u Fudbalskom savezu Srbije,  komentarisao i promašaj Luke Joviće protiv Španije, te rekao da fudbaleri neće da igraju za sujetnog Piksija, a da je Džajić kao Bajden....

Njegovi komentari su izazvali reakciju agenta koji već dugo ne živi u Srbiji, ali prati dešavanja u našem fudbalu. Kaže da se ozbiljne analize ne daju iz studija.

- Gde je onaj genije Rade Bogdanović? Da li je gledao utakmicu? Vidim da poslednjih meseci snima reklame, izborio se za pet minuta slave... Deluje mi kao ovi likovi iz rijaliti programa. Kakve on gluposti priča? Prvo je terao Sergeja, pričao svašta o njemu, a pre neki dan mu isti taj Sergej fali u reprezentaciji... Lupeta, ništa drugo, samo narod slabo pamti, a on hvata na caku. Kaže, bio je on igrač... Lepo. Jeste, ali ima milijardu takvih. Gde je on to radio? Ima li minuta jednog da je radio kao trener? Otvoreno kažem da on ne vidi fudbal u pravom smislu reči. Njegova vizija fudbala je iz crtanih filmova. Ozbiljne analize se ne daju iz studija... Moraš biti na utakmici, da vidiš kretnje igrača, linije tima, ideju trenera... A on sedi u studiju sa još dvojicom likova... Njih trojica u istim odelima, sa istim mašnama... Ma, smešno - rekao je za "Kurir" Miroslav Nestorović.

Rade Bogdanović je predsednika FSS Dragana Džajića uporedio je sa Džoom Bajdenom, te poručio da mu je vreme da ide.

- Sramota je porediti jednog Džaju sa Bajdenom. To je oličenje primitivizma. Pa, Dragan Džajić ako nije najbolji, onda je jedan od trojice najboljih igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Kao funkcioner uzeo je evropsku i svetsku titulu sa Crvenom zvezdom. Čemu takva vređanja? Cirkuzaner jedan, sram da ga bude! Taj Bogdanović treba da se pokrije ušima. Ko si ti prijatelju da tako pričaš o Džajiću? Zašto? Koji je razlog? Kaže, ne funkcioniše Savez. Ma, hajde. Šta je bilo pre 10, 20 ili 30 godina? Koliko su tada predsednici Saveza imali godina? Tada mu nije smetalo. Možda bi Bogdanović da radi nešto u Savezu? Pored tih dežurnih pljuvača, videli smo prethodnih dana i rad crva koji su pokušali da mute vodu. Ali, oni su oterani... Nema ih više.