13.09.2024.

16:35

Foto: USA Today

Sport

Ibrahimoviću preti smena sa pozicije u Milanu! Italijani kivni na njega!

Prema navodima uglednog italijanskog sportskog portala "Tutto Sport", odsustvo švedskog stručnjaka, koji je od početka nove sezone Serije A angažovan u Kanadi kao savetnik platforme "RedBird" (specijalizovane za analizu podataka zasnovane na veštačkoj inteligenciji), i dalje je tema diskusije među "roso-nerima".

Tim je već u delikatnoj situaciji - nakon tri meča bez pobede, nalaze se na 14. mestu tabele italijanskog šampionata. U sledećem kolu sastaju se sa novopečenim prvoligašem - Venecijom, pa bi remi ili poraz u tom meču bio pravo rasulo u ekipi, čiji dres nose srpski reprezentativci Strahinja Pavlović i Luka Jović.

Informer

Fudbaleri Milana: tri meča bez pobede

Osim navijača, i rukovodstvo kluba nezadovoljno je nizom neuspešnih rezultata, a sve glasnije se postavlja pitanje da li je "roso-nerima" potreban novi, "pravi" sportski direktor. 

Prema rečima pomenutog portala, Italijani razmatraju organizovanje sednice na kojoj će raspravljati o promenama u rukovodstvu, kao i o poziciji Zlatana Ibrahimovića, koji se na mestu sportskog direktora sve manje zalaže za klub.

Isti izvor navodi da je, u vreme kada su Paolo Maldini i Riki Masara vodili tim, postojala struktura i solidnost u organizaciji. Sada, bez jasnog lidera, deluje da su mnogi aspekti ekipe u haosu. Ipak, naredni rezultati će pokazati u kom pravcu ide Milan i koliko će biti važno da se stabilizuje rukovodeći tim.