16.09.2024.

05:46

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zakuvalo se! Pogledajte tabelu Superlige nakon što je OFK Beograd nokautirao Partizan

Crvena zvezda je prva sa 19 bodova i utakmicom manje, ali je Partizan tek na šestoj poziciji pred večiti derbi koji se igra u narednom devetom kolu. Neviđena ludnica viđena je u Zaječaru, OFK Beograd šokirao crno-bele i slavio sa 3:2 i to golom u 96. minutu. 

Crno-beli su dva puta vodili golovima Aleksandra Filipovića u 15. i Ibrahima Zubairua u 40, ali su uzvraćali Samjuel Ovusu u 18. i Aleksandar Paločević u 85. minutu. Veliku pobedu "romantičarima" u prvom meču sa Partizanom posle povratka u elitu doneo je Filip Stojiljković u 96. minutu. Bio je to treći uzastopni superligaški meč crno-belih u kojem nisu pobedili, posle remija 0:0 protiv IMT-a i Vojvodine, a čak sedmi u nizu, ako uzmu u obzir i evropske utakmice protiv Lugana i Genta.

Informer

Trener Partizana  Aleksandar Stanojević  nije imao razloga za zadovoljstvo posebno što njegovu ekipu kroz osam dana očekuje duel sa Crvenom zvezdom. 

- Šokantna utakmica za nas, imali smo šansu za 3:1 nakon toga smo pali... Šta ima da pričam o derbiju, moramo da vidimo šta ćemo i kako ćemo - rekao je Stanojević nakon utakmice. 

Drugoplasirana je lučanska Mladost sa 16 bodova, a toliko ima i pomenuti OFK Beograd, koji je na trećoj poziciji posle trijumfa nad Partizanom.

Na četvrtom mestu je Čukarički sa dva boda manje, a na petoj poziciji je Železničar iz Pančeva sa 13 bodova. Partizan je tek na šestom mestu sa 11 osvojenih bodova ali i dva meča manje. Samo bod manje ima Tekstilac iz Odžaka, koji je ove sezone ušao u elitni rang srpskog fudbala, a sad je sa igračem manje slavio protiv TSC-a sa 2:1. Niški Radnički je sa dva meča manje na osmom mestu uz devet bodova.

Što se drugog dela tabele tiče, Vojvodina je na devetom mestu sa osam, a toliko imaju i IMT, Novi Pazar, Spartak i Napredak. Na začelju tabele su Radnički iz Kragujevca i TSC sa po sedam bodova, dok je "zakucano" za dno Jedinstvo iz Uba, sa samo jednim osvojenim bodom posle sedam odigranih utakmica,