• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

15.09.2024

20:59

Novi šok! Partizan puk`o od OFK Beograda! Jad, tuga i čemer se nastavljaju! Blamovima nema kraja!

Starsportphoto©

Partizan

Novi šok! Partizan puk`o od OFK Beograda! Jad, tuga i čemer se nastavljaju! Blamovima nema kraja!

Podeli vest

Kriza, pritisak, ponoćna saopštenja, na kraju - nova blamaža! Fudbaleri Partizana izgubili su od OFK Beograda 3:2 u utakmici 8. kola Superlige i nastavili sa razočaravajućim rezultatima.

Crno-beli su dva puta vodili golovima Aleksandra Filipovića u 15. i Ibrahima Zubairua u 40, ali su uzvraćali Samjuel Ovusu u 18. i Aleksandar Paločević u 85. minutu. Veliku pobedu "romantičarima" u prvom meču sa Partizanom posle povratka u elitu doneo je Filip Stojiljković u 90+6. minutu.

Posle dva kiksa crno-belih, remija sa Vojvodinom i ekipom IMT, a imajući u vidu da je najveći rival Crvena zvezda juče pobedila Napredak, ekipa Aleksandra Stanojevića je imala imperativ pobede. Na drugoj strani bili su "romantičari" koji odlično "guraju" od početka sezone. 

Ponoćna uvertira i saopštenje vezano za prodaju karata bio je samo dodatni otežavajući faktor gostima pred ovaj meč. Na kraju ništa od tri boda na stadionu "Kraljevica" u Zaječaru, ekipa sa Karaburme je u finišu meča postigla dva gola i došla do trijumfa!

Foto: Starsportphoto©

 

Partizan je pretrpeo brojne promene tokom reprezentativne pauze zbog čega je startna postava izgledala dosta drugačije od onih sa prethodnih utakmica. Najveće iznenađenje bilo je što u prvih 11 crno-belih nije stajalo ime Đorđa Jovanovića.

U prvim minutima viđena je inicijativa gostiju, a prvu šansu imali su fudbaleri OFK Beograda preko Vukićevića, koji je glavom šutirao preko gola. Uzvratili su gosti preko Kalulua, koji je šutirao sa distance, a neko iz odbrane "romantičara" je skrenuo loptu u korner.

Dva minuta kasnije Partizan je poveo. Ključnu ulogu u akciji crno-belih odigrao je Ibrahim Zubairu koji je poslao centaršut na prvu stativu gde je spreman bio iskusni desni bek Filipović i glavom matirao Balšu Popovića - 0:1!

Foto: Starsportphoto©

 

OFK je, međutim, munjevito odgovorio preko Samuela Ovusua! Nekadašnji reprezentativac Gane prelako je izbacio Maria Jurčevića, a onda poslao kiflu u malu mrežu za 1:1. Ništa tu nije mogao Aleksandar Jovanović... 

Nije izjednačujući gol uzdrmao crno-bele koji su u narednim minutima dominirali. Ređale su se šanse gostiju... Kalulu je imao dve šanse, prvo je izbio sam ispred Popovića, ali nije uspeo da pogodi, a onda je šutirao preko gola nekoliko minuta kasnije.

Ipak, Popović je matiran u 40. minutu. Natho je iz dubine fenomenalno proigrao Zubeirua, koji u situaciji jedan na jedan lako matira golmana "romantičara".

Foto: Starsportphoto©

 

Đorđe Jovanović je ušao u igru u 59. minutu i odmah je mogao da se upiše u strelce. Natho ga je fenomenalno uposlio ali reprezentativac Srbije nije uspeo da zatrese mrežu.

Izgledalo je da Partizan drži konce igre u svojim rukama, a onda je u 85. minutu Mario Jurčević igrao rukom u svom šesnaestercu i sudija Milan Stefanović je pokazao na belu tačku. Paločević,  je bio siguran i OFK Beograd je stigao do novog izjednačenja.

To je bio tek početak drame u Zaječaru, u nadoknadi vremena dve šanse, posle kojih se rezultat nije menjao. U poslednjim sekundama utakmice je Nikola Mituljikić posle kontrešutirao, lopta se otkotrljala u  mrežu i veliko slavlje OFK Beograda je moglo da počne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)
Društvo

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)

Srbija je odlučna da nastavi da pravi važne korake u očuvanju nacionalnog identiteta. U okviru inicijative Fondacije “Za srpski narod i državu” uskoro će biti započet proces digitalizacije zvaničnih verzija svih zastava Srbije, od istorijskih do savremenih, što omogućava trajno čuvanje, jednostavniji pristup i lakšu promociju ovih nacionalnih simbola u modernom digitalnom dobu.

15.09.2024

19:54

TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)
Live TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)

Dragan Đilas već deset godina kontroliše skoro sve manje stranke, što novcem, što uticajem. Kontroliše kompletnu garnituru opozicionih medija, a svako ko mu se suprostavi biva satanizovan u njima. Da li je on "crna rupa" opozicije? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" su govorili direktorka "Studija B" Ivana Vučićević, poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić Kena i predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

15.09.2024

20:00

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija