17.09.2024.

11:55

Foto: printscrinee

Sport

Portugalci dolivaju ulje na vatru! U Beograd dolazi 2,500 navijača Benfike i "torcida"

Tamošnji portal "A Bola" najavljuje da bi na "Marakani" trebalo da bude oko 2,500 navijača Benfike, kao i da bi mogli da stignu i pripadnici splitske "torcide", o čemu se danima spekuliše, što će podići bezbednosne mere u Srbiji na najviši mogući nivo.

"Navijači Benfike i Hajduka su već 30 godina u bratskim odnosima, iniciranim tragičnim događajem iz 1994. godine kada su trojica fanova lisabonskih "orlova" poginula vraćajući se sa meča Lige šampiona protiv Hajduka. Od tada se često posećaju i navijaju na istoj tribini. Uobičajena je praksa da pripadnici grupe "No name“ pružaju podršku Hajduku, bili su uz "torcidu" na utakmici sa Dinamom", piše pomenuti portal. 

Informer

Portugalski mediji takođe navode da ukoliko se potvrde sumnje i "torcida" pokuša da dođe u Beograd, bio bi to prvi put od završetka rata na prostorima bivše Jugoslavije 1995. Takođe, navode da će  srpske vlasti preduzeti sve potrebne mere kako bi sprečili potencijalne incidente.  To ne bi išlo u korist ni Portugalcima, jer je Benfika prethodnih godina bila često na mesti Disciplinskih organa UEFA zbog navijača.

Prošle sezone u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona bila je zabranjena prodaja karata za meč sa Salcburgom, pa je bilo indcidenata na utakmici sa Real Sodijedadom, Benfika je kažnjena i sa 28.000 evra zbog bacanja pedardi i raznih predmeta na teren