• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

05.09.2024

10:57

Hrvati dolaze da prave haos u Beogradu! "Torcida” na "Marakani" s navijačima Benfike protiv Zvezde

profimedia

Crvena zvezda

Hrvati dolaze da prave haos u Beogradu! "Torcida” na "Marakani" s navijačima Benfike protiv Zvezde

Podeli vest

Sprema se haos u Beogradu! Fudbaleri Crvene zvezde će u Ligi šampiona 19. septembra ugostiti Benfiku, a pomoć navijačima iz Portugala na "Marakani" pružiće "torcida", navijači Hajduka iz Splita.

Vest koja će zapalitii region preneo je hrvatski portal Jutarnji. Naime, komšije u Ligi nacija igraju sa Portugalom baš na stadionu Benfike, a pred utakmicu ih je jedan radnik na stadionu iznenadio kada je rekao da će i "torcida" biti sa Portugalcima na "Marakani".

- Moj prijatelj je razgovarao s drugom iz "torcide", mislim da će ići s nama u Beograd na utakmicu Lige šampiona sa Crvenom zvezdom. Biće to vruć dan u Srbiji - najavio je mlađi čovek, kako je preneo portal Jutarnji.

Portugalac nije želeo da se fotografiše, nego da ostane anoniman, preneo je hrvatski portal. 

- Očekujem da ćemo sa sastati s navijačima Hajduka i da će biti s nama u Beogradu. Mislim da hoćemo. Oni su nam prijatelji od devedesetih godina, od nesreće u kojoj su tri naša člana izgubila život. Veliki prijatelji...

Foto: printscreen

"Torcida" i "momci bez imena"

 

Moguće je da na "Marakani" pored zastava navijačke grupe Benfike “No Name Boys” ("momci bez imena") osvanu i transparenti “torcide”. Ukoliko dođe do toga haos je zagarantovan, "delije"  sigurno neće dozvolili Hrvatima da se raspištolje na njihovom stadionu.

 

Foto: printscrinee

Navijačka grupe Benfike “No Name Boys”

 

- Na utakmici s Crvenom zvezdom ne očekujem ništa drugo nego sportsko navijanje u sportskoj atmosferi. Mi se za to zalažemo. Čuo sam da su srpski i hrvatski mediji već pisali o tome, da spominju moguće incidente, ne sviđa mi se da se to tako najavljuje. Ali, šta je tu je...

Navijačka grupa Benfike, "No Name Boys" važi za jednu od najvatrenijih i najaktivnijih u Portugalu, i bratska je navijačka grupa sa pristalicama navijača Hajduka - "torcide". Prijateljstvo Portigalaca i Hrvata datira od 1994. godine,  počelo je nakon jedne tragedije. Navijač Benfike je pomenuo da su tri navijača poginula. Te godine su prilikom povratka sa meča upravo protiv Hajduka trojica članova "No Name Boys", tragično stradala u saobraćajnoj nesreći u Meridi u Španiji i upravo tada počelo je prijateljstvo dve navijačke grupe.


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Benfika pokušava da spreči rasulo pred Zvezdu! Laž pred povratkom na klupu Portugalaca!
Fudbal

Benfika pokušava da spreči rasulo pred Zvezdu! Laž pred povratkom na klupu Portugalaca!

Lisabonska Benfika se nalazi u potrazi za novim trenerom nakon što je smenila nemačkog stručnjaka Rodžera Šmita zbog lošeg starta sezone u portugalskom šampionatu. Među kandidatima se ističe nekadašnji strateg kluba Bruno Laž (48), koji bi mogao doneti stabilnost u ekipu koju već 19. septembra očekuje prvi meč u Ligi šampiona protiv srpskog prvaka, Crvene zvezde.

04.09.2024

11:22

sledeća vest

Vesti

"Neće im ovo proći!" Srpkinja šokirana plažom i uslugom na poznatom letovalištu: "Ako sam platila neću da ćutim!"
Društvo

"Neće im ovo proći!" Srpkinja šokirana plažom i uslugom na poznatom letovalištu: "Ako sam platila neću da ćutim!"

Put od 16 sati, zatim četvoročasovno čekanje na ulazak sobu, pretrpana, "skraćena" plaža i, kao jagoda na šlagu, odbijanje da se stane na pauzu nakon pet sati putovanja u povratku. Sve ovo obeležilo je negativno iskustvo jedne putnice iz Srbije koja je preko agencije odlučila da ide na more u Pefkohori u Grčku. U ovoj zemlji ništa manje razočarenje ju je zateklo i na plaži. Svoj doživljaj, ali nimalo lep, objavila je Sprkinja na jednoj fejsbuk grupi uz napomenu da ne želi da ćuti o stvarima kojima nije zadovoljna, a za koje je dala novac.

05.09.2024

12:00

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja! (VIDEO)
Live TV

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče u Vladivostoku, na sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom. da Moskva očekuje da predsednik Aleksandar Vučić dođe na jesen u ruski grad Kazanj, na samit grupe BRIKS. Na ovu temu u "Info jutru" su govorili Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i Petar Popović sa Informer TV.

05.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija