• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.09.2024

19:27

Srpski fudbal profitirao zbog Zvezde! Crveno-beli doneli 9.000.000 evra!

AP/Photo

Crvena zvezda

Srpski fudbal profitirao zbog Zvezde! Crveno-beli doneli 9.000.000 evra!

Podeli vest

Plasmanom Crvene zvezde u Ligu šampiona UEFA je odobrila 9.000.000 evra iz svog fonda solidarnosti za pomoć u izgradnju infrastrukture klubova Superlige u Srbiji.

Uspela je Crvena zvezda drugu godinu uzastopno da se plasira u Ligu šampiona. Srpski velikan će se takmičiti u novom formatu elitnog takmičenja, a pored ogromne finansijske injekcije koja će stići na "Marakanu", UEFA će novac uplatiti i na račun Fudbalskog saveza Srbije. 

Crvena zvezda je na klupskom sajtu objavila saopštenje koje se tiče novca koji će na račun dobiti FSS. Ulaskom u Ligu šampiona, UEFA iz svog fonda solidarnosti za pomoć u izgradnji infrastrukture klubova u Superligi Srbije će uplatiti 9.000.000 evra. 

"Po osnovu prethodnih učešća našeg kluba od 2017. godine, srpski fudbal je finansiran već sa preko 15 miliona evra od strane Uefa, što čini ukupno preko 24 miliona evra doprinosa Crvene zvezde srpskom fudbalu samo po ovom osnovu.

Još jednom je naš klub pokazao da ne igra samo za zvezdaše i svoje uspehe, već za celokupan srpski fudbal. Krovna organicazija evropskog fudbala novac daje na osnovu plasmana Crvene zvezde u najelitnije takmičenje, a treba istaći da UEFA sama odlučuje kako se novac troši.

Foto: Starsportphoto©

 

Crveno-beli su u poslednjih osam godina čak četiri puta bili učesnici grupne faze Lige šampiona, dok su u preostala četiri navrata nastupali u Ligi Evrope. Na sjajnom evropskom putu, koji još uvek traje, Crvena zvezda je pobeđivala Liverpul, Olimpijakos, Jang Bojs, Red Bul Salzburg i još mnogo klubova koji su sada visoko rangirani na listi UEFA.

Ove sezone je poražen Bodo Glimt, učesnik četvrtfinala Lige konferencije i ekipa koja je konstantno u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Nakon jednog gola zaostatka, na Marakani su mrežu za prolaz pogađali Bruno Duarte i Uroš Spajić", stoji u saopštenju Crvene zvezde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija