18.09.2024.

06:22

Foto: epaimagesd

Sport

Hrvati žestoko udarili po Dinamu posle blamaže! Amateri, katastrofa, debakl, neviđen užas...

Viđena je istorijska bruka "modrih". Bavarci su naneli Dinamu iz Zagreba najteži poraz u istoriji. Heroj večeri je Hari Kejn koji je postigao je četiri pogotka. 

Postali su "modri" prva ekipa ikada koja je u elitnom takmičenju primila devet golova. Do sada su po osam golova na jednoj utakmici primili fudbaleri Barselone koju je takođe Bajern pre četiri godine dobio sa 8:2, Monako u sezoni 2003/04 savladao Deportivo 8:3, Real je s 8:0 pobedio Malme 2015. godine , a Liverpul 2007. istim rezultatom Bešiktaš. Ovo je ujedno i druga najefikasnija utakmica ikada. Rekord drži meč Borusije iz Dortmunda i Legije koja je završena sa  8:4 2016. godine.

Bavarci su bukvalno ponizili prvaka Hrvate, a po Dinamu su brutalno udarili i mediji u njihovoj domovini. "Večernji list" bio je poprilično oštar. Već u prvih nekoliko minuta nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na Alijanc Areni osvanuli su tekstovi sa sledećim naslovima:

"Igrači Dinama su igrali fudbal kao amateri na terminu, ovo nema veze s Bajernom", "Dinamo primio devet golova! Katastrofa u Minhenu, hrvatski prvak potučen do nogu", "Dinamo je pretrpeo najteži evropski poraz u istoriji. I postao prva ekipa koja je u grupi Lige šampiona primila devet komada".

Informer

Drvlje i kamenje po igračima Dinama bacali su i u "24sata.hr".

"Potpuni debakl u Minhenu: Odbrana plivala na sve strane, a devetka u mreži je nedopustiva", "Debakl i najteži evropski poraz modrih" i "Najteži Dinamovi porazi u Evropi: Bajern je sada rekorder", su samo neki od naslova. 

Portal Index.hr nije bio toliko brutalan.

Najteži poraz Dinama u istoriji”, naslov je portala Index.hr.

Portal Jutarnji.hr nije imao milosti.

"Neviđen užas u Minhenu. Dinamo doživeo najteži poraz u istoriji kluba. "Modri" primili devet golova. Bajern je pregazio hrvatskog šampiona s 9:2 u prvom kolu nove sezone Lige šampiona, piše portal Jutarnji.hr.