• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

17.09.2024

23:03 >> 23:20

Liverpul okrenuo Milan! Neviđena blamaža Dinama, primili devet golova

AP PHOTO

Fudbal

Liverpul okrenuo Milan! Neviđena blamaža Dinama, primili devet golova

Podeli vest

Završeno je prvo veče nove sezone Lige šampiona, a mečeve u drugom terminu obeležlie su spektakularne pobede Liverpula nad Milanom od 3:1 (2:0), kao i surovi Bajern, koji je na svom terenu ponizio Dinamo iz Zagreba sa nestvarnih 9:2. Šampion Evrope, Real Madrid slomio je Štutgart sa 3:1, dok je Sporting matirao Lil rezultatom 2:0.

Spektakl i derbi večeri odigran je na "San Siru", gde su snage odmerili timovi iz čuvenog finala 2005. godine, kada je Liverpul posle nestvarnog preokreta pobedio "rosonere". Ipak, večeras u "gradu mode" drama je izostala, pošto su gosti sa Ostrva izuzimajući početak meča, dominirali tokom većeg dela susreta. 

Foto: AP PHOTO

 

Ipak, početak meča nije najavio ovakav kraj. Sjajno su "rosoneri" otvorili duel na radost svih navijača na "San Siru" i već u trećem minutu zatresli mrežu Liverpula. Akciju je započeo i završio Kristijan Pulišić. Brzonogi Amerikanac je prvo oduzeo loptu Liverpulu, potom je posle duplog pasa sa Alvarom Moratom zatresao mrežu Alisona. Iskoristio je Pulišić uspavanu odbranu "redsa" i kaznio ih. 

Slavlje domaćih navijača trajalo je kratko, jer su gosti sa Ostrva posle primljenog gola preuzeli inicijativu i krenuli sa strahovitim napadima. U 17. minutu imao je Liverpul priliku da izjednači, ali je Muhamed Salah pogodio prečku. Šest minuta kasnije, grešku je ispravio Ibrahima Konate. Prekid sa leve strane izveo je Aleksander-Arnold, odlično je centrirao u srce peterca, a najviši u skoku bio je francuski defanzivac i glavom pogodio za 1:1. 

Foto: AP PHOTO

 

Nastavili su izabranici Arnea Slota da opsedaju protivnički šesnaesterac, na pravim mukama bio je golman Manjon, koji je prvi odbranio udarac Žote, a onda je i u 29. minutu imao sreću kada je Salah još jednom pogodio prečku. Ipak, ništa nije mogao franciski čuvar mreže u 41. minutu kada su Ostrvljani stigli do potpunog preokreta i to posle još jednog prekida. Konstantinos Cimikas izveo je korner sa desne strane, a najviši u skoku sada je bio Virdžil Van Dajk i pogodio za 2:1 i potpuni muk na "San Siru". 

Bilo je za očekivati da će "rosoneri" u nastavku krenuti na sve ili ništa. I počeli su izabranici Paula Fonseke nešto ofanzivnije u nameri da stignu do izjednačenja. Ipak, brzo ih je zadesio veliki problem na terenu, pošto se već u 52. minutu povredio golman Manjon. Umesto njega među stative je stao mladi Lorenco Torijani. Ovo kao da je preseklo italijanski tim, što je na drugoj strani Liverpul iskoristio i spustio ritam utakmice, pa je bilo pitanje trenutka kada će i zadati konačan udarac domaćinu.

Foto: AP PHOTO

 

To se i desilo u 67. minutu. Pogotku "redsa" prethodila je velika greška srpskog reprezentativca u redovima Milana Strahinje Pavlovića, koji je na svojoj strani terena pogrešno dodao lopte direktno u noge jednom igraču gostijuće ekipe, posle čega je usledila kontra koju je povukao po levoj strani Kodi Gakpo, a onda nesebično proigrao u petercu Dominka Soboslaja koji pogađa za ispostaviće se konačnih 3:1. Do kraja meča, ekipa Milana je pokušavala da smanji prednost, ali je nedostajao završni pas u njihovim napadima. 

Izuzetno zanimljiv meč viđen je u Minhenu, gde je Bajern ostvario jednu od najubedljivih pobeda i do vrha napunio mrežu hrvatskog Dinama sa 9:2 (3:0), iako je u jednom trenuku delovalo da bi meč mogao da dobije dramatičnu završnicu.

Foto: AP PHOTO

 

Bavarci su puni samopouzdanja ušli u meč pred svojim navijačima, pa su već u 16. minutu i zatresli mrežu gostiju iz Zagreba. Ipak, pogodak Gnabrija ponišen je posle reakcije iz VAR sobe i to zbog ofsajda. Bajern je samo tri minut kasnije stigao do vođstva i to sa bele tačke. Penal je napravljen nad Aleksandrom Pavlovićem, a siguran sa 11 metara bio je Hari Kejn. Bila je to najava brodoloma hrvatske ekipe, koja je do poluvremena još dva puta kapitulirala. Prvo je Rafael Gerero duplirao vođstvo, posle asistencije Džamala Musijale, da bi pet minuta kasnije gol postigao i Mičel Olise. 

Foto: AP PHOTO

 

Delovao je Dinamo u tim trenucima nokautiran i na kolenima i bilo je samo pitanje sa kojim će konačnim rezultatom napustiti "Alijanc arenu". Ipak, usledio je šokantan početak drugog poluvremena. Potpuno neočekivano, zagrebački tim je za nepun minut stigao do dva pogotka i najavio dramu u Minhenu. Prvo je u 49. minutu pogodio Bruno Petković, da bi već u sledećem napadu i Ogivara matirao Nojera za 3:2 i najavio moguću dramu. 

Nije dugo trebalo Bajernu da se "restartuje". Upalila se nemačka mašinerija i počela surovo da gazi rivala. Prvo je u 57. minutu Kejn uvećao prednost, da bi četiri minuta kasnije drugi gol postigao i Mihael Olise za već tada velikih 5:2. Međutim, Bavarci se tu nisu zaustavili, kao da su hteli da pokažu nadmoć na terenu i pošalju poruku rivalima da će ove sezone biti velika pretnja.

Foto: AP PHOTO

 

Dinamo je iz minuta u minut nastavio da tone, dok je domaćin s druge strane nemilosrdno pogađao, pa je u 73. minutu Kejn stigao do svog het-trika i to sa bele tačke, pošto je Mišić igrao rukom. Engleski reprezentativac je pet minuta kasnije ponovo bio precizan sa penala, posle još jednog prekršaja u kaznenom prostoru. Tačku na neviđenu blamažu Dinama postavio je Leroj Sane u 85. minutu. 

Branilac titule, Real Madrid, uz malo muke je na svom terenu nadigrao Štutgart sa 3:1. Nemci su pružili odličan otpor i sačuvali mrežu u prvom poluvremenu, ali su ipak poklekli u prvim minutima nastavka meča. Igrao se 46. minut kada su Madriđani poveli golom Kilijana Mbapea, kome je to bio prvi pogodak u dresu "kraljevskog kluba" u elitnom takmičenju.

Foto: Tanjug/AP

 

Dramu na "Santijao Bernabeu" vratio je Undav u 68. minutu i doneo nemačkom timu izjednačenje. Strahovali su izabranici Karla Anćelotija sve do završnice meča, a onda je sve dileme rešio Antonio Ridiger i u 85. minutu doneo prednost Realu. Trijumf španske ekipe potvrdio je 18-godišnji debitant i rezervista Endrik u petom minutu sudijske nadokande. 

Rutinski trijumf na startu nove sezone Lige šampiona ostvario je Sporting, koji je na svom terenu savladao francuski Lil sa 2:0. Bodove portugalskoj ekipi doneli su Đekereš u 38. i Debast 65. minutu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

MDULS nastavlja da promoviše međuopštinsku saradnju: Ministarka Žarić Kovačević naglasila važnost saradnje gradova i opština
Politika

MDULS nastavlja da promoviše međuopštinsku saradnju: Ministarka Žarić Kovačević naglasila važnost saradnje gradova i opština

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević i novoimenovana ambasadorka Švajcarske u Beogradu An Lugon-Mulan otvorile su danas trodnevnu radionicu „Međuopštinska saradnja – iskustva i izazovi“ koja je posvećena razmeni iskustava i dobre prakse između korisnika bespovratnih sredstava iz Fonda za međuopštinsku saradnju.

17.09.2024

20:49

TV

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)
Live TV

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)

Da li će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, pod komandom Zapada, lansirati "stormšedou" rakete duboko u rusku teritoriju? Da li će jedna od meta biti i Moskva? Kako će ruski predsednik Vladimir Putin reagovati u slučaju napada na prestonicu? Na ova pitanja odgovore su davali profesor dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra Majak tokom gostovanja u "Ratu uživo".

17.09.2024

22:10

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)
Live TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)

Stotine pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povređeno je u utorak u napadu na pejdžere članova ove grupe, rekao je libanski bezbednosni izvor za strane medije. Ovaj događaj, ali i mogući frontalni sukob Rusije i NATO pakta, komentarisali su bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta tokom svog gostovanja u "Otvorenom studiju".

17.09.2024

19:58

Hronika

Dačić nakon ministarskog sastanka u okviru Berlinskog procesa: Pohvaljen rad srpske policije u suzbijanju iregularnih migracija!
Hronika

Dačić nakon ministarskog sastanka u okviru Berlinskog procesa: Pohvaljen rad srpske policije u suzbijanju iregularnih migracija!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je na današnjem 10. jubilarnom sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa, istaknut značajan doprinos srpske policije u suzbijanju iregularnih migracija i u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i da je ovom prilikom evropskim kolegama ukazao na neophodnost poštovanja Briselskog sporazuma kako bi se prekinuo teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

17.09.2024

20:39

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Hitno! Oglasio se IDF! "Budite na oprezu!"
Planeta

Hitno! Oglasio se IDF! "Budite na oprezu!"

Izraelska vojska je saopštila da su viši komandanti, uključujući načelnika štaba generala Hercija Halevija, izvršili procenu situacije "fokusirajući se na spremnost i za napad i za odbranu u svim arenama", ali bez navođenja detalja.

17.09.2024

21:21

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija