27.09.2024.

23:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Prosinečki za Ligu nacija pozvao mladog golmana OFK Beograda

Odlične partije fudbalera OFK Beograda u Superligi nisu promakle nikome u regionu, pa ni selektoru "sokolova" Robertu Prosinečkom. Zbog toga je hrvatski stručnjak odlučio da za predstojeće duele u Ligi nacija pozove i mladog golmana kluba sa Karaburme.

Popović je prošao sve mlađe selekcije Crne Gore, a sada će prvi put biti u "A" timu. Konkurencija za mesto među stativama biće mu Danijel Petković iz letonske Liepaje.

Balša je šansu zaslužio posle dobrih partija za plavo-bele, za koje je ukupno odigrao 43 utakmice, a mrežu je sačuvao 18 puta. Standardan je i u elitnom rangu srpskog fudbala, gde je na devet mečeva primio 11 golova, a njegova ekipa trenutno je na visokom trećem mestu sa 19 bodova.

Inače, na spisku bivšeg asa i trenera Crvene zvezde nema više nijednog igrača iz naše Superlige. "Sokolovi" će 11. oktobra gostovati Tuskoj u Samsunu, a tri dana kasnije igraće protiv Velsa u Kardifu u sklopu grupe 4 u Diviziji B Lige nacija.

Informer

Balša Popović na meču protiv Partizana

Popularni Žuti pozvao je još i - defanzivce: Adama Marušića (Lacio), Ristu Radunovića (Steaua), Igora Vujačića (Rubin), Marka Vukčevića (Borac, BL), Andriju Vukčevića, Nikolu Šipčića (Kartagena), Slobodana Rubežića (Aberdin), Marka Tućija (Gangvon), veziste: Vladimira Jovovića (Sogdiana), Marka Jankovića (Karabag), Marka Bakića (OFI Krit), Dritona Camaja (Kišvarda), Edvina Kuča (Nefči), Iliju Vukotića (Boavista), napadače: Stevana Jovetića (Omonija), Stefana Mugošu (Inčon junajted), Milutina Osmajića (Preston) i Nikolu Krstovića (Leće).