28.09.2024.

21:00

Foto: AP/Photo

Sport

Liverpul oberučke prihvatio kiks Sitija i zauzeo prvu poziciju!

Malo ko je očekivao da će 6. kolo doneti smenu na čelu najjače fudbalske lige, ali "svrake" su imale drugačije ideje. 

Prvo je Arsenal "provirio" na prvo mesto ubedljivim trijumfom nad Lesterom od 4:2. Čekale su "topdžije" sa nestrpljenjem ishod sa "Molinoe" i nadali se čudu.

Informer

Iskoristio remi Sitija - Arne Slot

Na njihovu žalost, "vukovi" nisu izdržali. Imali su u rukama bod sve do 61. minuta, a onda je pogodak Mohameda Salaha iz penala doneo oduševljenje Liverpulu.

Ostvarena je četvrta uzastopna pobeda u svim takmičenjima i obezbeđeno je prvo mesto. Međutim, ozbiljan posao tek predstoji. 

Odavno je poznato da je motivacija veća lovcu nego lovini, što znači da je prvo mesto teže sačuvati, nego ga zauzeti.

Informer

Fudbaleri Liverpula

Pored borbe za vrh, mnogo pažnje privukao je i duel Čelsija i Brajtona (4:2). Nestvarna goleada i neverovatno izdanje Kola Palmera za obaranje rekorda.

Everton je do zlata vredna tri boda stigao pobedom protiv neugodnog Kristal Palasa 2:1, a Brentford je, uprkos novom golu u prvom minutu remizirao sa Vest Hemom 1:1.

Fulam je nastavio bitku za prvih pet minimalcem protiv Notingem foresta 1:0 i tako okončao današnji dan fudbala na Ostrvu.

Sutra su na programu "samo" dva meča, a sastaju se Ipsvič i Aston Vila (15.00), odnosno Mančester junajted i Totenhem (17.30).