02.10.2024.

20:15

Foto: EPAImages

Sport

KRAJ: Čudo u Lilu, srušen šampion Evrope! Liverpul i Benfika sigurni! Vila slavila u derbiju protiv Bajerna!

LIGA ŠAMPIONA UŽIVO REZULTATI: 

ASTON VILA - BAJERN MINHEN  1:0 (0:0)
Duran 79

BENFIKA - ATLETIKO MADRID  4:0 (1:0)
Akturkoglu 13, Di Marija 52p, Bah 75, Kokču 84

DIMAMO - MONAKO  2:2 (1:0)
Sučić 45+3, Baturina 66 - Salisu 76, Zakaria 90p

LIL - REAL MADRID  1:0 (1:0)
Dejvid 45+1p

LIVERPUL - BOLONJA  2:0 (1:0)
Mek Alister 11, Salah 75

RB LAJPCIG - JUVENTUS  2:3 (1:0)
Šeško 30, 65p - Vlahović 50, 70, Konseisao 84

ŠTURM GRAC - KLUB BRIŽ  0:1 (0:1)
Colis 24

UŽIVO 

DRUGO POLUVREME

KRAJ!

Informer

 

90. minut - GOOOOOOOOOOL! Muk u Zagrebu, Monako poravnava rezultat, strelac je Denis Zakarija iz penala - 2:2!

87. minut - Sve manje vremena za promene! 

84. minut - GOOOOOOOOOOL! Preokert Juventusa u Lajpcigu, Francisko Konseisao napravio je spektakularan potez, obrukao Davida Rauma i matirao Petera Gulačija - 2:3!

84. minut - GOOOOOOOOOOL! Potpuni debakl Atletiko Madrida, sa kreča siguran je Kokču - 4:0!

83. minut - PENAL! Ima Benfika šansu da ponovo iz kaznenog udarca matira Jana Oblaka! 

79. minut - GOOOOOOOOOOOL! Sada "Vila Park" može da proključa, nema dileme! Sjajna kontra domaćina, a spretni Jon Duran sa 30ak metara udaljenosti šokirao je nespremong Nojera - 1:0!

77. minut - Anhel Korea bio je blizu da odmah odgovori "orlovima", ali je Anatoli Trubin zaustavio njegov udarac, ostaje 3:0! 

76. minut - GOOOOOOOOOOL! Vraća se Monako u Zagrebu, Mohamed Salisu smanjuje prednost Dinama - 2:1!

75. minut - GOOOOOOOOOOL! Brodolom Atletiko Madrida u Lisabonu, Aleksander Ba bio je najviši nakon kornera i donosi Benfici prednost od 3:0!

75. minut - GOOOOOOOOOOL! Mohamed Salah rešava pitanje pobednika - 2:0! 

71. minut - Real Madrid svim silama pokušava da dođe do izjednačenja  u Lilu, ali ne polazi to za rukom izabranicima Karla Anćelotija! 

70. minut - GOOOOOOOOOL! VLAHOVIIIIIIIIIIIĆ! Maestralan potez srpskog reprezentativca, golčina za 2:2!

66. minut - GOOOOOOOOOL! Dinamo duplira prednost protiv Monaka, još jedna kontra, ovoga puta je završio Martin Baturina - 2:0!

65. minut - GOOOOOOOOOL! Siguran je Benjamin Šeško - 2:1!

63. minut - PENAL! Nastavljaju se muke Juventusa, Daglas Luis tek što je ušao na teren rukom je reagovao u kaznenom prostoru i obezbedio kazneni udarac za "bikove"! 

59. minut - Juventus ostaje saigračem manje, Di Gregorio je užasno reagovao i rukom udario loptu van kazenog prostora... 

56. minut - Bajern sve više pritiska poslednju liniju Aston Vile, odmah izmenama reaguje Unai Emeri! 

52. minut - GOOOOOOOOOOL! Siguran je Anhel Di Marija - 2:0! 

51. minut - PENAL! Glavni arbitar na meču Benfike i Atletika dobio je informaciju iz VAR sobe da su "jorgandžije" na nepropisan način zaustavili nalet "orlova". 

50. minut - GOOOOOOOOOOOOL! VLAAAAHOVIIIIIIĆ! Juventus se vraća u igru - 1:1!

50. minut - Identična situacija kao i u finišu prvog dela igre, mirno je na većini terena! Jedinu šansu imala je Benfika protiv Atletiko Madrida! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Informer

 

PRVO POLUVREME

45+3 minut - GOOOOOOOOOL! "Maksimir" je eksplodirao, sevnula je kontra Dinama, prvi konkretan napad domaćina i odmah gol! Sučić je lobovao nemoćnog Kona - 1:0!

45. minut - GOOOOOOOOOOL! Lil vodi, Dejvid je bio siguran pošto je loptu poslao na jednu, a Lunjina na drugu stranu - 1:0!

44. minut - PREOKRET! Biće penala za Lil, Kamavinga je očigledno igrao rukom! Loptu na belu tačku stavlja Džonatan Dejvid! 

43. minut - Tražie fudbaleri Lila penal nakon što je udarac Kabelje blokirao Kamavinga. Ipak, glavni arbitar ostao je nem, neće biti kaznenog udarca za "doge". 

40. minut - Potpuno zatišje na stadionima širom Evrope! 

35. minut - Najviše uzbuđenja ima u Lilu, domaćin svim silama pritiska nemoćni Real Madrid. Malo ko se tome nadao, i sam Bruno Genesio govorio je o tome da očekuje poraz u sudaru sa najboljom ekipom sveta u ovom momentu. 

Informer

 

33. minut - Malo je falilo da Bolonja utiša "Enfild" pošto su šanse imali Orsolini i Ndoje! Uspeva Liverpul uz pomoć Alisona i stative da se odbrani, a samim tim i sačuva prednost. 

30. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi još jedan domaćin, Gulači je sjajnom intervencijom otvorio kontru za RB Lajpcig, Loi Openda je povukao i proigrao Benija Šeška za - 1:0! 

29. minut - Pod opsadom je gol Dinama već više od deset minuta! Nižu se šanse Monaka, ali po natopljenom terenu Nevisić ima lak zadatak da brani udarce. 

27. minut - Malo je falilo da Lil povede protiv Real Madrida! Remi Kabelja je stigao do lopte ispred trapavog Edera Militaa, no, na sreću brazilskog defanzivca brzo je reagovao Andrej Lunjin i raščistio opasnost pred svojim golom, ostaje 0:0! 

24. minut - GOOOOOOOOOOL! Klub Briž dolazi do prednosti na gostovanju u Gracu, Rafael Onjedika je poslao perfektan centaršut za Kristosa Colisa koji preciznim udarcem matira Šerpena - 0:1! 

23. minut - Ništa od gola na "Vila Parku", defanzivac domaćih bio je u ofsajdu, grme zvižduci sa tribina! 

22. minut - GOOOOOOOOOL! Radost u Birmingemu, Pao Tores donosi prednost Aston Vili protiv Bajerna! Veliko slavlje na tribinama, zapalili su navijači baklje, u transu je i Princ Vilijam - 1:0!

22. minut - Igra se otvoreno u Lilu! Nisu "doge" fascinirane Real Madridom, četa Bruna Genesija napada svim silama aktuelnog šampiona Evrope. 

20. minut - Nižu se šanse Liverpula na "Enfildu", Mohamed Salah je ponovo bio u ulozi asistenta, dobro je gađao i Dominik Soboslaj, no, njegov udarac odlazi pored gola. 

19. minut - Utakmica Dinama i Monaka u Zagrebu igra u užasnim uslovima budući da je trava na stadionu "Maksimir" natopljena vodom. Očigledno je da se akteri meča opasno muče...

Informer

16. minut - Evo ga još jedan gol na "Enfildu", mrežu Bolonje pogodio je Darvin Nunjez, ali je gol Urugvajca poništen zbog minimalnog ofsajda, ostaje 1:0! 

13. minut - GOOOOOOOOL! Domaće ekipe bolje otvaraju meč pošto je nakon Liverpula pred svojim navijačima povela i Benfika! Strelac je Karim Akturkoglu - 1:0! Podsećamo, Turčin je postigao gol i u prvom kolu protiv Crvene zvezde na "Marakani"! 

12. minut - Neverovatno... Nova povreda u sastavu Juventusa, mora Tijago Mota ponovo da menja prinudno, Fransisko Konseisao menja Nika Gonzalesa! 

11. minut - GOOOOOOOOL! Očekivano, Liverpul vodi na "Enfildu" protiv Bolonje! Aleksis Mek Alister dobio je sjajan pas od Mohameda Salaha i iz peterca lagano matirao Skorupskog - 1:0! Inače, ovo je prvi gol za Argentinca u elitnom takmičenju... 

8. minut - Imala je Benfika veliku šansu da povede protiv Atletiko Madrida. Pavlidis je dobio sjajan pas od Kokčua, no, Jan Oblak uspeva da zaustavi njegov udarac. 

6. minut - Potencijalni problem  za Juventus i to na duge staze... Bremer je doživeo povredu nakon duela sa Loi Opendom, mora Mota da menja, na teren će Federiko Gati, a deluje da je Brazilac teže povređen budući da se drži za koleno. 

4. minut - Totalna inicijativa Liverpula na startu meča protiv Bolonje. Italijani se brane u niskom bloku, tik ispred svog kaznenog prostora, ali su "redsi" uprkos tome imali šansu preko Mohameda Salaha čiji je pokušaj zaustavio Miranda. 

1. minut - Utakmice su počele! 

PRE MEČEVA 

20:50 - Zvezdin "dželat" iz prvog kola - Benfika, večeras na svom terenu dočekuje Atletiko Madrid, a Bruno Laž odlučio se za sledeći tim: Trubin - Kareras, Otamendi, Arauho, Ba - Kokču, Florentino, Aursnes - Akturkoglu, Pavlidis, Di Marija. 

Madriđani su bili prinuđeni za određene korekcije u odnosu na duel iz prvog kola: Oblak - Himenez, Vitsel, Mandava, Lino - Ljorente, Koke, De Paul - Korea, Grizman, Alvarez.

20:44 - U prva dva meča današnjeg dana Fejenord je savladao Đironu sa 3:2, dok je Atalanta bila ubedljiva i sa 3:0 nadigrala Šahtjor. 

Informer

 

20:41 - Nakon velikog madridskog derbija, trener Reala - Karlo Anćeloti, morao je da rotira za večerašnji duel protiv Lila: Lunjin - Karvahal, Militao, Ridiger, Mendi - Kamavinga, Čuameni - Valverde, Belingem, Vinisijus - Endrik. 

Sa druge strane - Bruno Genesio, nije imao mnogo prostora za manevar. "Doge" će večeras nastupati u najjačem sastavu: Kavalijer - Baker, Gudmundson, Aleksandro, Diakate, Santos - Kabelja, Andre, Boadi - Dejvid, Žegrova. 

20:34 - Najviše vatre očekuje se u Birmingemu gde Aston Vila čeka Bajern. Bavarci su izuzetno raspucani, a tim povodom Vensan Kompani je mestom u startnoj postavi nagradio igrače u najboljoj formi: Nojer - Kimih, Upamekano, Kim, Dejvis - Lajmer, Pavlović - Koman, Olise, Gnabri - Kejn. 

Sa druge strane, Unai Emeri je na klupi ostavio srpskog reprezentativca Kostu Nedeljkovića, a mesto kraj desne aut-linije ponovo će zauzeti Ezri Konsa. Pored njega tu su još: Martinez - Dinj, Tores, Karlos, Konsa - Filogen, Tielemans, Onana, Remzi - Rodžers, Votkis. 

20:29 - Arne Slot je na megdan Bolonji poslao najbolje što ima u ovom momentu: Alison - Robertson, Van Dajk, Konate, Aleksander Arnold - Soboslaj, Gravenberg, MekAlister - Diaz, Salah, Nunjez. 

Ni Vinćenco Italijano nije mnogo kombinovao pošto će Bolonja na "Enfildu" nastupati u sledećem sastavu: Skorupski - Poš, Beukema, Lukumi, Miranda - Frojler - Orsolini, Moro, Urbanski, Ndoje - Dalinga. 

20:22 - Vlahović predvodi napad Juventusa u Lajpcigu! Srpski napadač u sjajnoj formi dočekuje prvo gostovanje u Ligi šampiona, a Tijago Mota nagradio ga je mestom u prvoj postavi: Di Gregorio - Savona, Bremer, Kalulu, Kambijaso - Fađoli, Mekeni - Gonzales, Kopmajners, Jildiz - Vlahović. 

Sa druge strane, Marko Roze odlučio se za očekivan sastav: Gulači - Raum, Lukeba, Orban, Gertruda - Simons, Haidara, Zejvald, Baumgartner - Openda, Šeško. 

UEFA je za meč na "Red Bul Areni" delegirala francuskog arbitra - Fransou Lateksjea. 

20:18 - Šta se dešavalo tokom mečeva drugog kola elitnog takmičenja tokom jučerašnjeg dala možete pogledati - OVDE

20:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmica drugog kola Lige šampiona. Danas na programu imamo novih sedam mečeva, a najviše pažnje privlači duel Aston Vile i Bajerna, odnosno, RB Lajpciga i Juventusa. Pored pomenuta dva duela večeras ćemo gledati: Benfika-Atletiko Madrid, Dinamo-Monako, Lil-Real Madrid, Liverpul-Bolonja i Šturm Grac-Klub Briž. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možeta pratiti uz portal Informer.rs!