• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

01.10.2024

20:05

Ni d od derbija, Arsenal oduvao Pariz Sen Žermen! Seltikov brodolom u Dortmundu!

EPAImages

Fudbal

Ni d od derbija, Arsenal oduvao Pariz Sen Žermen! Seltikov brodolom u Dortmundu!

Podeli vest

Uživo pratite mečeve drugog kola Lige šampiona, večeras na programu imamo sedam utakmica.

Duel Arsenala i Pariz Sen Žermena najavljen je kao derbi današnjeg programa u Ligi šampiona, ali je posle samo 15ak minuta igre u Londonu postalo jasno da francuski klub nema šta da traži na "Emiratima". Četa Mikela Artete do nogu je potukla "svece", a uloga tragičara ide na račun Đanluiđija Donarume - 2:0 (2:0). 

Pitanje pobednika rešeno je nakon nešto više od pola sata igre. Prvo je Kai Haverc kaznio loše istrčavanje golmana Pariz Sen Žermena i glavom doneo prednost Arsenalu. Nekoliko trenutaka kasnije već je bilo 2:0, a ponovo je glavni krivac bio Donaruma… Bukajo Saka je iz nemoguće pozicije poslao centaršut, lopta je prošla kroz ruke reprezentativca Italije i završila u mreži "svetaca". 

Prvi trijumf u novom formatu Lige šampiona zabeležila je Barselona pošto je u meču Zvezdinih rivala nadigrala Jang Bojs sa 5:0 (3:0). Da će Katalonci bez problema savladati Švajcarce postalo je jasno u osmom minutu kada je Levandovski postigao prvi gol na meču. 

Do kraja je mreža "mladih momaka" iz Berna napunjena do vrha pošto su se u strelce upisali Rafinja i Injigo Martinez. U drugom poluvremenu Levandovski je matirao Kelera i drugi put, konačan rezultat postavio je Mohamed Kamara koji je pogodio svoju mrežu. 

Ništa bolje se na svom terenu nije proveo ni Slovan iz Bratislave pošto je Mančester siti slavio rutinski - 4:0. Strelci su bili Gundogan, Foden, Holand i MekAte. 

Foto: EPAImages

 

Najviše golova viđeno je na "Signal Iduna Parku" gde je Borusija Dortmund deklasirala Seltik sa 7:1 (5:1). Već nakon deset minuta navijači u Nemačkoj videli su tri gola pošto su mrežu Škota pogađali Džan i Adejemi, a mrežu domaćina Dajcen Maaeda. 

Ipak, bio je to početak kraja za Seltik pošto je do poluvremena Borusija vodila sa 5:1. Adejemi je bio strelac het-trika, nadovezao se Seri Girasi sa dva gola, a tačku na meč stavio je Feliks Nmeča. 

LIGA ŠAMPIONA UŽIVO REZULTATI: 

Arsenal - Pariz Sen Žermen  2:0 (2:0)
Haverc 20, Saka 36

Barselona - Jang Bojs  5:0 (3:0)
Levandovski 8, 51, Rafinja 34, Martinez 37, Kamara 81ag

Bajer Leverkuzen - Milan  1:0 (0:0)
Bonifejs 52

Borusija Dortmund - Seltik  7:1 (2:1)
Džan 8, Adejemi 11, 30, 42, Girasi 40p, 67, Nmeča 79 - Maeda 10

PSV - Sporting Lisabon  1:1 (1:0)
Šouten 16 - Bregans 84

Slovan Bratislava - Mančester siti  0:4 (0:2)
Gundogan 9, Foden 15, Holand 58, MekAte 74

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. minut - KRAJ! 

84. minut - GOOOOOOOOL! Bregans poravnava rezultat u Ajndhovenu!

79. minut - GOOOOOOOL! Loto u Dortmundu, uspeva i Feliks Nmeča da se upiše u strelce - 7:1! 

74. minut - GOOOOOOOL! Tačku na meč u Bratislavi slavlja MekAte - 0:4!

71. minut - Greška Uroša Spajića prethodila je golu Intera, Lautaro Martinez kažnjava crveno-bele - 3:0!

67. minut - GOOOOOOOL! Evo ga i šesti pogodak u mreži Seltika... Brodolom na "Signal Iduna Parku", drugi put je precizan Seri Girasi - 6:1!

 

 

64. minut - Zatišje na stadionima širom Evrope, već neko vreme nema golova... 

59. minut - Naivno... Inter vodi 2:0 na stadionu "Đuzepe Meaca", prelako je Rade Krunić izgubio loptu na ivici kaznenog prostora, Taremi do Arnautovića! 

58. minut - GOOOOOOOL! Erling Holand postiže svoj prvenac u novoj sezoni Lige šampiona - 0:3!

52. minut - GOOOOOOOL! Sada su navijači na svim stadionima mogli da vide po jedan gol budući da Bajer Leverkuzen vodi protiv Milana, strelac je Viktor Bonifejs - 1:0!

51. minut - GOOOOOOOOL! Evo ga prvi pogodak u drugom delu igre, Jang Bojs je na pragu prodoloma u Kataloniji, Robert Levandovski duplira prednost Barselone - 4:0!

48. minut - Traže fudbaleri Crvene zvezde penal, očigledno da je lopta udarila u ruku Henrika Mktarjana, ali glavni arbitar Feliks Cvajer samo je odmahnuo rukom. 

46. minut - Počinje drugi deo igre! 

PRVO POLUVREME

45. minut - Poluvreme! Pljušte golovi na sve strane, ubedljiva je Borusija Dortmund protiv Seltika, Barsa vodi 3:0!

42. minut - GOOOOOOOOOL! Het-trik Karema Adejemija, "petarda" u Dortmundu, Borusija se poigrava sa Seltikom - 5:1!

40. minut - GOOOOOOOOOL! Nastavlja se dominacija Borusije Dortmund, Seru Girasi je stralac iz penala - 4:1!

37. minut - GOOOOOOOOOOL! Evo ga i treći gol u mreži "mladih momaka" iz Berna, Injigo Martinez uvećava prednost Barse - 3:0!

36. minut - GOOOOOOOOOOL! Pariz Sen Žermen je na konopcima, Arsenal golom Bukaja Sake vodi sa 2:0!

 

 

34. minut - GOOOOOOOOOL! Rešava Rafinja pitanje pobednika u Kataloniji, Barselona vodi sa 2:0 protiv Jang Bojsa. 

30. minut - GOOOOOOOOL! Novi pogodak u Dortmundu, a treći koji je završio u golu Seltika. Ponovo je strelac Karim Adejemi - 3:1!

22. minut - Poništen je gol Viktora Bonifejsa na meču Bajer Leverkuzena i Milana! 

20. minut - GOOOOOOOOL! Zatresla se mreža i u derbiju kola pošto Arsenal vodi protiv Pariz Sen Žermena. Sjajna akcija koju golom kruniše Kai Haverc - 1:0!

 

 

19. minut - Više od 100 sekundi trajala je pauza u Ajndhovenu budući da se proveravao gol Žordi Šoutena, ali je VAR odlučio da je sve čisto. PSV zvanično ima prednost protiv Sportinga! 

16. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi i PSV! Eksplodirala je "Filips Arena" nakon gona Žordi Šoutena - 1:0!

15. minut - GOOOOOOOOL! Već je 2:0 za Mančester siti! Nikakvu šansu nema nemoćni Slovan u Bratislavi... 

14. minut - Nažalost, u  međuvremenu je i Inter poveo na stadionu "Đuzepe Meaca", spektakularan pogodak Hakana Čalhanoglua iz slobodnog udarca... 

11. minut - GOOOOOOOOL! Ludnica u Nemačkoj, Borusija ponovo vodi, tri gola za nešto više od dva minuta, Karim Adejemi donosi novo vođstvo "milionerima" - 2:1!

 

 

10. minut - GOOOOOOOOL! Odmah uzvraća Seltik u Dortmundu, Maeda poravnava rezultat - 1:1!

9. minut - GOOOOOOOOL! Bilo je jasno i pre meča da Slovanu preti brodolom protiv Mančester sitija, a "građani" dolaze do rane prednosti. Ilkaj Gundogan donosi prednost svom timu - 0:1! 

8. minut - GOOOOOOOL! Trajalo je zatišje tokom sedam minuta, a onda je u 30 sekundi palo tri komada širom Evrope! Nakon Borusije povela je i Barselona preko Roberta Levandovskog. Ništa čudno budući da su Katalonci veliki favorit protiv Jang Bojsa - 1:0! 

 

 

8. minut - GOOOOOOOL! Evo ga prvi pogodak večeras koji je priznat, Borusija vodi na "Signal Iduna Parku" protiv Seltika, strelac je Emre Džan - 1:0!

4. minut - Inter je poveo na stadionu "Đuzepe Meaca", ali je gol Marka Arnautovića poništen zbog ofsajda. 

1. minut - Utakmice počinju! 

PRE MEČEVA

20:45 - Slovan iz Bratislave prežaljen je pred večerašnji meč sa Mančester sitijem. Četa Pepa Gvardiole apsolutni je favorit, a španski strateg nije mnogo rotirao za duel u Slovačkoj: Ortega - Luis, Stouns, Akandži, Gvardiol - Gindogan, Nunjes - Savinjo, Foden, Doku - Holand. 

 

 

20:37 - Vatre bi, naravno, moglo da bude i na meču Bajer Leverkuzena i Milana. Akutelni nemački šampion na megdan "rosonerima" izlaze nakon remija sa Bajernom u prethodnom kolu Bundeslige, ali zamora materijala nema ukoliko pogledamo u sastav za koji se odlučio Ćabi Alonso. 

Hradecki - Tapsoba, Hinsapie, Tah - Frimpong, Garsija, Džaka, Adli, Grimaldo - Virc, Bonifejs. 

Sa druge strane, treneru Milana - Paolo Fonseki, se i nakon nešto boljih rezultata još uvek smeši otkaz. Portugalac nema pravo na grešku zbog čega na megdan Bajeru šalje sve što ima.

Menjon - Emerson, Gabija, Tomori, Ernandez - Rejnders, Loftus-Čik, Fofana - Pulišić, Abraham, Leao. 

20:19 - Navijači Crvene zvezde sa posebnom pažnjom će pratiti meč Barselone i Jang Bojsa budući da će pomenuti timovi biti rivali srpskog šampiona u nastavku takmičenja. 

Katalonci imaju ulogu favorita, ali Hansi Flik ništa ne prepušta slučaju te je na megdan švajcarskom klubu poslao najjače snage: Penja - Balde, Kubarsi, Martinez, Kunde - Pedri, Kasado, Rafinja - Tores, Levandovski, Jamal. 

 

 

20:06 - Budući da će sve oči evropske javnosti biti usmerene ka Londonu gde Arsenal u derbiju dana dočekuje Pariz Sen Žermen, red je da prvo predstavimo i učesnike. Trener engleskog velikana - Mikel Arteta, odlučio se za sledeći sastav: Raja - Kalafjori, Gabrijel, Saliba, Timber - Parti, Rajs - Martineli, Haverc, Saka - Trosar.

Sa druge strane, iznenađenja nema ni u sastavu Luisa Enrikea: Donaruma - Hakimi, Markinjos, Pačo, Mendeš - Zair-Emri, Vitinja, Neveš - Barkola, Li, Due. Van tima ostao je Osman Dembele koji je izbačen iz tima zbog nedoličnog ponašanja. 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos večerašnjih utakmica u okviru drugog kola Lige šampiona. Na programu imamo sedam mečeva, a najviše pažnje privlači duel Arsenala i Pariz Sen Žermena, naravno - uz okršaj Intera i Crvene zvezde. Sve detalje uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Evakuacija ako bude potrebe! Oglasio se ambasador Srbije u Libanu
Društvo

Evakuacija ako bude potrebe! Oglasio se ambasador Srbije u Libanu

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović izjavio je večeras za Tanjug da je ambasada u stalnom kontaktu sa srpskim državljanima u toj zemlji, dodajući da ambasada i Ministarstvo spoljnih poslova planiraju kako da izvedu evakuaciju naših državljana ako za tim bude potrebe.

01.10.2024

20:43

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Američki razarači gađali iranske projektile - neuspešno?! Teheran slavi, tvrdi da je uništio 20 aviona F-35!
Ako je ovo tačno...

Američki razarači gađali iranske projektile - neuspešno?! Teheran slavi, tvrdi da je uništio 20 aviona F-35!

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je da su razarači američke mornarice pozicionirani u regionu Bliskog istoka ispalili desetak projektila presretača na rakete koje su ispaljene iz Irana na Izrael. Pentagon nije naveo da li su iranski projektili oboreni! Da sve bude još indikativnije, Agencija „Šafakna" tvrdi da u napadu uništeno više od 20 izraelskih aviona F-35. Najmanje 80 odsto lansiranih projektila navodno je pogodilo predviđene mete!.

01.10.2024

23:03

Izrael jasan, Iran će tokom noći zažaliti što nas je napao! Teheran strahuje da je meta vrhovni vođa Ali Hamnei, odmah ga prebacili na tajnu lokaciju!
Bliski istok gori

Izrael jasan, Iran će tokom noći zažaliti što nas je napao! Teheran strahuje da je meta vrhovni vođa Ali Hamnei, odmah ga prebacili na tajnu lokaciju!

Iran očekuje napad Izraela koji će prema informacijma beybednosnih službi uslediti već tokom noći! Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei smešten je na bezbednoj lokaciji nakon što je Teheran ispalio projektile na Izrael! Teheren ne želi da bilo šta prepusti slučaju, pogotovo posle ubistva vođe Hamasa Hasana Nasrarlaha iza kojeg stoji potpis Mosada!

01.10.2024

21:27

Zabava

Magazin

Da li će vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?
Zdravlje

Da li će vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?

Decenijama se govori o tome da je vegetarijanska ishrana dobra za zdravlje i verovatno ste više puta čitali o brojnim slavnim osobama koje su se odrekle mesa, a često i ostalih namirnica životinjskog porekla. Mada je meso glavni izvor proteina i obavezno ga treba jesti u detinjstvu i tokom rasta, da li njegovo kasnije odbacivanje automatski znači gubitak težine? Hoće li vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?

01.10.2024

21:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija