03.10.2024.

05:45

Foto: profimedia

Sport

Seje strah! Srpski maestro opet rešeta zbog jednog čoveka (VIDEO/FOTO)

Najbolji srpski napadač je na dve poslednje utakmice postigao četiri gola, dva u pobedu protiv Đenove (3:0) u Seriji A i dva protiv Lajpciga (3:2) u Ligi šampiona i na kraju poneo epitet igrača utakmice. 

Zablistao je Srbin u elitnom takmičenju, u dva navrata vraćao svoj tim u život i pokazao da je kriza prošlost. Kako je nakon meča rekao, sve duguje legendarnom Luki Toniju (47), koji je duel pratio u društvu Klaudija Markizija i Fernanda Ljorentea.

- Ovo je tvoja zasluga. Upoznali smo se prošle nedelje i od tada sam postigao dva puta po dva gola. Moraćeš da dolaziš ćešće -  rekao je šaljivo Vlahović bivšem golgeteru Palerma, Fiorentine, Bajerna, reprezentacije Italije, Juventusa... Postao je Toni Dušanova amajlija.
 

"Stara dama" je u drugom delu meča ostala sa deset igrača zbog isključenja golmana Di Gregorija.

- Srećan sam, posebno zbog tima i onoga što smo uradili. Igrali smo sa 10 igrača skoro 45 minuta.  Dokazali smo da smo tim. Borili smo se zajedno, kako je trener hteo. Mislim da smo zasluženo pobedili. Bila je to fantastična utakmica i uz malo sreće smo je dobili. Bitno je da smo pobedili. Moramo se naviknemo na ovaj nivo i poboljšamo formu.

Drugi su minulih nedelja kritkovali Srbina, koji je uvek imao podršku trenera Tijaga Mote, koji je isticao značaj Vlahovića čak i kada ne postigne gol.

Informer

- Nikada nismo odustajali i nastavili smo sa presingom. Plan je bio da pritisnem visoko, da brzo povratim loptu i da idemo ka golu. Svaka čast mojim saigračima i treneru na tome kako se pripremio za utakmicu. Nadamo se da ćemo ovako nastaviti - zaključio je Vlahović.

Juventus sada ima šest bodova iz dva kola, dok je Lajpcig na nula i u donjem delu je tabele. U narednom kolu "stara dama“ će na svom terenu dočekati Štutgart, dok će Lajpcig ugostiti Liverpul.