• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

02.10.2024

23:04

To je pravi Vlahović! Srbin blistao u Lajpcigu! Šok za Real, Bajern i Atletiko (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP Photo

Fudbal

To je pravi Vlahović! Srbin blistao u Lajpcigu! Šok za Real, Bajern i Atletiko (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski fudbaler dao dva prelepa gola za Juventus, koji je uspeo da napravi preokret u finišu i pobedi Lajpcig sa 3:2 (1:0) u 2. kolu Lige šampiona.

E, to je pravi Dušan Vlahović (24)! Konkretan, nezaustavljiv, ubojit, efikasan... I kad igra on u svom stilu, onda i "stara dama" pobeđuje.

Naš reprezentativac apsolutni je junak crno-belih, koji su stigli do važnog trijumfa na teškom gostovanju u Nemačkoj. Sve vreme su gosti jurili prednost Lajpciga, bili u zaostatku, ali onda je na scenu stupio momak koji je ponikao u Partizanu.

"Bikovi" su vodili od 30. minuta, kada je Slovenac Benjamin Šeško uspeo da savlada golmana Di Gregorija, posle prelepe asistencije Loisa Opende.

Međutim, već na startu drugog poluvremena je Vlahović vratio meč u egal. Odlično je pratio celu akciju, dobio upotrebljiv centaršut od Kambijaza sa leve strane, istrčao ispred svog čuvara i sa šest-sedam metara prevario Gulašija.

 

 

Ipak, kratko je trajala radost Italijana, jer je Di Gregorio napravio glupost, igrao rukom van šesnaesterca u dobio direktan crveni karton u 59. minutu, zbog čega je na teren morao rezervni golman Perin. Ubrzo nakon toga Lajpcig je dobio i penal, a Šeško se ponovo upisao u strelce.

A, onda najlepši potez na "Red Bul areni". Bio je Vlahović odličan u odbrani, potom je primio loptu na nekih 30 metara, povukao je, namestio se na svoju "levicu" i raspalio. Pravo u rašlje Lajpcigovog gola, a ogromnu radost zbog toga nije krio ni trener Juventusa, Tijago Mota.

 

 

I kada su mnogi očekivali da ritam meča opadne, da obe ekipe u završnicu uđu oprezno, sa željom da sačuvaju bod, usledio je novi šok za "bikove". Mladi Konseisao ušao je u kazneni prostor po desnoj strani, fenomenalnim driblingom iz igre izbacio dvojicu čuvara, a potom i majstorski pogodio.

 

 

Kada je reč o ostalim duelima Lige šampiona, bio je to sumrak favorita. Možda nekome zvuči neverovatno, ali poraženi su Real, minhenski Bajern i Atletiko Madrid i to svi na gostovanjima.

Fudbaleri Lila ostvarili su jednu od najvećih pobeda u istoriji, jer su na svom stadionu srušili aktuelnog prvaka Evrope sa 1:0 (1:0). Odlučujući momenat dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Kamavinga igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Marijani dobio poziv iz VAR sobe. Siguran sa bele tačke bio je Džonatan Dejvid.

Kao "bosi po trnju" proveo se Atletiko na "Lužu". Benfika je igrala kao u transu, deklasirala je "jorgandžije" sa čak 4:0 (1:0), a strelci su bili Akturkoglu, Di Marija iz penala, Bah i Kokču iz penala.

 

 

Praznih šaka se iz Birmingema vraćaju i Bavarci. Hrabro se Aston Vila suprostavila Bajernu, u 22. minutu joj je poništen gol Pau Toresa zbog ofsajda, ali je zato u 79. Džon Duran do delirijuma doveo domaće navijače. Kolumbijac je na fantastičan način, sa oko 30 metara lobovao istrčalog Nojera i obezbedio engleskom timu i drugi trijumf u elitnom društvu.

 

 

Mogao je i Dinamo da bude prijatno iznenađenje, imao je vođstvo od 2:0 protiv Monaka na "Maksimiru", a na kraju je morao da se zadovolji samo bodom (2:2). Očigledno da je promena na klupi i povratak Nenada Bjelice dao rezultat, jer su Zagrepčani preko Sučića i Baturine stekli prednost.

Uspeo je Salisu da smanji na 2:1, da bi u 90. minutu Zakarija realizovao jedanaesterac, koji je iznudio Minamino posle faula Bernauera.

Ulogu favorita večeras je opravdao jedino Liverpul protiv Bolonje na "Enfildu" (2:0), dok je Klub Briž slavio u Gracu protiv Šturma sa 1:0.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

Jeli kačamak i delili heklere! Nova skandalozna prepiska kavčana
Kriminalni klan

Jeli kačamak i delili heklere! Nova skandalozna prepiska kavčana

Ovo je pravo kad ideš u akciju - napisao je šef zločinačkog kavačkog klana Radoje Zvicer krajem januara 2021. godine tadašnjem policajcu Petru Lazoviću nakon što mu je uručio poklone - kućište koje omogućava da standardni pištolj bude montiran u njega, pretvarajući ga u karabinsku platformu sa mogućnošću dodavanja taktičkih dodataka kao što su optički nišani, svetla i prednje ručke.

02.10.2024

21:04

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Gotovo svi u Izraelu traže napad na Iran: 'Ovakvu šansu nismo imali u poslednjih 50 godina'!
Odluka je pala

Gotovo svi u Izraelu traže napad na Iran: 'Ovakvu šansu nismo imali u poslednjih 50 godina'!

Velški novinar Džeremi Bouen, dugogodišnji dopisnik britanske javne televizije Bi-Bi-Si sa Bliskog istoka i urednik Bi-Bi-Sijeve rubrike posvećene toj oblasti, tvrdi da Izraelaci traže odmazdu i iransku krv zbog raketiranja jevrejske države. On citira i bivšeg izraelskog premijera Naftali Beneta koji je tim povodom poručio da Tel Aviv ovakvu šansu nije imao u poslednjih 50 godina!

02.10.2024

23:15

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija