03.10.2024.

06:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Navijači Zvezde se hvataju za glavu! Pogledajte tabelu Lige šampiona posle drugog kola

U novom formatu takmičenja u Ligi šampiona nema više nema osam grupa, već se nadmeće 36 ekipa, a čak osam posle dva odigrana kola nema nijedan bod.

Među tim timovima je i Crvena zvezda koja je posle poraza od Benfike (2:1) na startu takmičenja i Intera (4:0) u drugom kolu na 33. poziciji sa gol razlikom od -5. Iza nje su Salcburg, Slovan i Jang Bojs, koji dele poslednju poziciju. Zanimljivo je da je iznad crveno-belih Milan koji je takođe bez trijumfa i sa gol razlikom od -3. Pet timova ima poraz i remi u dosadašnjem toku takmičenja, jedan bod, a u toj grupi je Dinamo Zagreb koji je na 28. mestu. Rival srpskog tima Štutgart je na 25. poziciji posle poraza od Real Madrida (3:1) i remija sa Slovanom (1:1).

Maksimalnih šest pobeda do sada je upisalo sedam ekipa. Interesantno je da je prvi Dortmund, dok drugo mesto dele Brest i Benfika, maksimalnih šest bodova imaju još Leverkuzen, Liverpul, Aston Vila i Juventus.

Podsećamo, osam najboljih timova ide direktno u osminu finala, ekipe od 9. do 24. mesta idu u plej-of, odnosno doigravanje za plasman u osminu finala, dok timovi od 25. mesta završavaju takmičenje.

Zvezdina šansa za prve bodove biće upravo protiv Monaka, koji je naredni rival crveno-belih. Taj meč se igra u Monaku na stadionu "Luj II" 22. oktobra od 18.45.

Pogledajte kako izgleda tabela Lige šampiona posle drugog kola.