09.10.2024.

09:22

Foto: profimedia

Sport

Saznajemo: Slaviša Jokanović pronašao angažman!

Slaviša Jokanović je bez posla od prošle godine, kada se rastao sa ruskim Dinamom iz Moskve. Sada je, prema saznanjima Informera, dobio unosnu ponudu od poznatog kineskog kluba Peking Guana, koji trenutno na tabeli tamošnje Superlige zauzima četvrto mesto.

Jokanović se od rastanka sa Dinamom spominjao kao potencijalni selektor Srbije, pošto je prošlog leta sve ukazivalo na to da će Dragan Stojković Piksi dobiti otkaz. Jokanović je velika želja velikog broja čelnika Fudbalskog saveza Srbije, međutim, do saradnje nikad nije došlo. Kako stvari stoje, i neće u skorije vreme.

Jokanović je poslednjih nekoliko meseci boravio u rodnom Novom Sadu, a zanimljivo je da se nedavno spominjao kao potencijalni trener Vojvodine. Ta "bomba", međutim, nije "ekspodirala", mada je bilo i teško zamislivo da bi jedan od naših najboljih stručnjaka mogao da se vrati u srpski fudbal.

Informer

Jokanović će na klupi Peking Guana zameniti Portugalca Rikarda Soareša. Zanimljivo, novi Jokanovićev klub tokom sezone 2012/13. predvodio je doskorašnji trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Popularni Stanoje nije jedini Srbin koji je sedeo na klupi ovog kluba. Pre njega, Peking Gvan predvodili su Ljupko Petrović i Milovan Đorić, a od poznatijih stručnjaka tu su još radili Slaven Bilić, Rodžer Šmit, Alberto Zakeroni, Gregorio Mancano i Bruno Ženesio.