09.10.2024.

13:12

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Sport

Imam 86 godina, ali neću u penziju! Mandarić kupuje novi klub

On je u intervjuu za portal "The News" iz Portsmuta rekao da iako ima 86 godina nema nameru da se penzioniše, pa bivši vlasnik Portsmuta, Lestera i Šefild Venzdeja ozbiljno razmišlja i planira naredni posao.

Opčinjen je fudbalom, još uvek vođen ambicijama i "zaražen" entuzijazmom, iako u podmaklim godinama, spreman je za još jedan ozbiljan poslovni poduhvat. 

- Moj problem je što uvek volim da imam klub u kom ima prostora za napredak, u kom mogu da napravim razliku. Lester je bio u Ligi 1 kad sam ga preuzeo, tako sam napravio i kompaniju u Silicijumskoj dolini. Kupovao sam firme slične mojoj, ali ne u dobrom stanju, već skoro u stečaju. Tako je moja kompanija izrasla u jednu od najvećih u tom poslu. Nemam interes da samo budem tu, da ne pravim nikakvu razliku. Želim da vidim napredak i zbog toga želim da budem vlasnik novog kluba. Ne mogu da odolim, još imam energije. Entuzijazam je ključna stvar, on hrani energiju. Ja sam oduševljen fudbalom, pa ću verovatno pokušati još jednom - rekao je Mandarić počasni predsednik Vojvodine, ali planira odlazak sa "Karađorđa". 

Srpski biznismen ne razmišlja o dolasku u penziju.

- Ne želim u penziju, povući ću se jednog dana kad me više ne bude. Želim  da pomognem, da imam glavobolje i stres. Ponekad uživam u tome, a nekad bude teško, pa kažem "šta ja dođavola radim?" I dalje prihvatam projekte ne razmišljajući koliko ih imam već nezavršenih. Više nemam 45 godina, već 86. Ali, zašto se ne vratiti? Ne radi se o godinama, već o energiji i želji. Gledam ljude od 66 godina, mlađe od mene, imam njihovu energiju i entuzijazam. Uradiću to još jednom. Zdrav sam, nemam nikakvih problema. Možda sam to nasledio od roditelja. Nikad se ne zna, možda se jednog dana dogodi nešto iznenada, ali sad se osećam dobro.

Informer

Jedan klub iz Švajcarske mu je privukao pažnju.

- Postoji klub u Švajcarskoj na koji gledam veoma ozbiljno. Umalo sam kupio jedan kod jezera blizu Italije, ali u poslednjem trenutku su vlasnici pokušali da promene dogovor. Rekao sam "u redu, zaboravite" i nisam to radio. Videćemo, zvali su me iz Švajcarske, Francuske, Srbije, Hrvatske... Samo gledam. Gledao sam Španiju, ima dosta klubova u Srbiji i Hrvatskoj, ali se politika previše meša, pa se ja toga klonim.