• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

25.03.2024

10:41

Mandarić za Informer: Pomagao sam ceo svet, došao je red i na moju kuću

EPA Images

Fudbal

Mandarić za Informer: Pomagao sam ceo svet, došao je red i na moju kuću

Podeli vest

Vreme je da pomognem u svojoj kući, kaže za Informer svetski priznati biznismen Milan Mandarić, koji će ući u fudbalski klub Vojvodinu.

Čovek koji je kupovao fudbalske klubove širom Evrope, oporavljao ih, a onda prodavao za ogroman novac, rešio je konačno da umeša prste u neki klub u Srbiji. Godinama je odbijao, nije mu se dopadala klima koja vlada oko srpskih klubova. Najbliže što je poslovno prišao granicama naše zemlje bila je Slovenija, kada je kupio ljubljansku Olimpiju. Godinama nakon što je uspeo da proda klub, vukao je sudske sporove zbog neraščišćenih odnosa. 

Foto: EPA/TOM HEVEZI

Milan Mandarić


Ipak, emocije su ga savladale i poželeo je da pomogne Vojvodini, klubu za koji navija od kada je bio dečak. Prema njegovim rečima, vreme je da uradi nešto u svojoj kući.

- Nije još gotovo, ostali su neki protokolarni detalji, ali verujem da će to biti u redu. A kad se dogovorimo, moraće da zaseda Skupšina, pa da usvoji odluku da postanem potpredsednik. Znate kako, radio sam po celom svetu, pomagao i osposobljavao klubove po Engleskoj, Francuskoj, Americi, Belgiji, Sloveniji... Pa došlo je vreme da uradim nešto i kod svoje kuće. Želim da pomognem u Srbiji - jasan je Mandarić.

On ističe da je razmatrao nekoliko klubova u zemlji i okolini, ali se na kraju odlučio za novosadsku "staru damu". 

- Gledao sam, obilazio mnogo klubova, bio sam i u Radničkom iz Kragujevca. Bio sam i u Crnoj Gori, i tamo sam razmatrao neke klubove. Odlučio sam se za Vojvodinu. Ja jesam rođen u Lici, ali sam odrastao u Novom Sadu. Kao mali sam iz škole bežao, preskakao ograde da idem na utakmice Vojvodine. Greh bi onda bio da pored kluba koji volim od malena izaberem neki drugi, iako sam svestan da bi me mnogi rado videli u upravi - objašnjava biznismen.

Foto: FK Vojvodina

Dragoljub Zbiljić i Milan Mandarić

Reč je o čoveku koji je osnovicu kapitala stekao van fudbala i bogatstvo mu se meri milijardama evra. Ipak, ističe da novac nije bio u prvom planu kada je pregovarao sa rukovodsrvom Vojvodine. 

- Od mene se pre svega očekuje da pomognem iskustvom. Nije tu bilo mnogo reči o novcu. Više smo pričali o tome šta mogu da doprinesem iskustvom, internacionalnim kontaktima ina koji način mogu da im pomognem da poguramo Vojvodinu da se vine među najveće klubove, gde i pripada - kaže Mandarić.

Najveći deo života proveo je u Americi, uglavnom u San Francisku, dobar deo proveo je i po aerodromima, pošto je jako često putovao. Sada je osetio želju da se skrasi u Srbiji. 

- Jako mlad sam otišao u Ameriku, kasnije sam imao poslove u Engleskoj, širom Evrope, valjda sam se umorio od toga. Poželeo sam da dođem da živim ovde. U krajnjem slučaju, dosta sam se ja upravljao prema drugima, sada neka se malo drugi upravljaju prema meni, zaslužio sam - zaključio je Mandarić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija