13.10.2024.

06:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Reakcije posle osvete Švajcarcima! Tako se gine za grb, treba se ložiti kao Birmančević, oranica...

Bacili su "orlovi" konačno Švajcarce na kolena, posle dva poraza i oduševili navijače. Heroji trijumfa bili su Aleksandar Mitrović i Pregrad Rajković, koji je briljirao na golu. Srbija je povela u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, pošto je Niko Elvedi postigao autogol. Mitrović u 61. minutu i to u stilu velikih majstora na spektakularana način duplirao prednost. S druge strane Rajković je blistao tokom celog meča, a u 72. minutu je dotukao rivale, kada je odbranio penal Švajcarcima.

Veoma važnu pobedu upisao je naš tim, pokazali su puleni selektora Dragana Stojkovića izuzetnu energiju i želju i obezbedili prvi trijumf u novom izdanju Lige nacija i to pred našim  navijačima.

Srbija je pobedila Švajcarsku i osvojila jako bitne bodove i u borbi za treću poziciju, sad imamo četiri boda, dok su "zajdžije" na "nuli" i dalje. 

Informer

Ono što je ostalo upečatljivo jste da je  teren koji je bio u vrlo lošem stanju kako je meč odmicao. Primerili su to i navijači, pa su se malo našalili.

"Pita muž zašto je razrovan teren u Leskovcu kao da je stadion u Gazi?", jedan je od komentara na Tviteru.

Oduševili su naši fudbaleri navijače: "Birmančević strašan igrač, Pavlovića ni buldožerom ne bi mogli da probiju", "Rajković i Pavlović naš kineski zid", "Svi hvale Pavlovića a zar ste zaboravili Predraga Rajkovićaaa", "Tako se gine za dres, tako igra Srbija", samo su neki komentari navijača na Instagramu.

Informer

Informer

Informer

Informer

Ipak, nisu svi bili zadovoljni izdanjem Srbije.

"Iskreno, negledljivo. Pokušavam da se setim da li je postojala neka sporija reprezentacija od nas, ovde Ronaldinjo i Zidan u najboljim godinama ne mogu ništa, a ne Samardžić sa devet defanzivaca. Pronašao je dosta solidnu odbranu, Kosta dobar. Treba se ložiti kao Birmančević".