• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

12.10.2024

22:40

Tako se, bre, igra za Srbiju! Kapiten Mitrogol vodio 'orlove' do slatke osvete Švajcarcima (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Tako se, bre, igra za Srbiju! Kapiten Mitrogol vodio 'orlove' do slatke osvete Švajcarcima (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije slavila je večeras u Leskovcu sa 2:0 (1:0) u 3. kolu Lige nacija.

Bravo "orlovi", tako se igra i bori za svoju zemlju! Slatka osveta je servirana, Švajcarci su potpuno nadigrani na stadionu "Dubočica", a naša selekcija potpuno zasluženo je upisala prvi trijumf u Diviziji A, koji je mogao da bude i znatno ubedljiviji!

Motivisano, hrabro, sa ogromnom željom izašli su naši momci na teren. Onima koji su bili akteri Mundijala u Rusiji 2018. i Kataru 2022. sigurno su bile u glavi porazi od "sajdžija", koji su ih i eliminisali sa tih takmičenja.

Revanš za to svi su priželjkivali, kako u taboru Srbije, tako i navijači, koji su salvom zvižduka dočekali kapitena gostiju, provokatora Granita Džaku. I konačno smo dočekali - autogolom Elevdija u nadoknadi prvog poluvremena i majstorijom kapitena Aleksandra Mitrovića u 61. minutu usledilo je ogromno slavlje sa 8.000 ljudi na tribinama u Leskovcu. Na sve to treba dodati i fantastičnu odbranu Predraga Rajkovića, koji je u 72. minutu skinuo jedanaesterac Brilu Embolu.

Odlučio je selektor Dragan Stojković da na teren pošalje proverenih 11 igrača, u sada već standardnoj formaciji 3-4-2-1, dok je na klupi ostao mladi Andrija Maksimović. I krenuli su "orlovi" oprezno, strpljivo, pomalo i povučeno, čekajući grešku gostiju oko centra i samim tim priliku da krenu u kontranapad.

Prvi su šuteve oprobali Birmančević i Endoj, ali su golmani bili sigurni, a onda je u 33. minutu pao kamen sa srca svima. Embolo je loše zahvatio loptu posle prodora i asistencije Vidmera, a na svu sreću ona je prošla pored desne stative.

Foto: Starsportphoto

 

I onda, pred sam odlazak na odmor nekoliko fantastičnih poteza Strahinje Pavlovića. Momak koji ima srce kao planina još jednom je odigrao na maksimumu, borio se kao lav, priključivao se i napadu. Oprobao je udarac sa distance, izvukao korner, a potom iznudio i žuti karton Elvedija.

A, kada su svi očekivali sudijski zvižduk i pauzu, usledio je korner sa desne strane i centaršut Lazara Samardžića. Pala je lopta u peterac, mnogi su mislili da je udarila Pavlovića i završila u mreži, ali zapravo je to bio desni bek Švajcarske.

 

 

To je dalo ogroman vetar u leđa našim momcima, koji su mnogo jače i ofanzivnije počeli drugo poluvreme. Vezistu Marka Grujića zamenio je napadač Luka Jović, koji je već u 48. minutu promašio zicer, kada je izašao jedan na jedan sa golmanom Kobelom.

 

 

U 55. minutu zatresla se mreža Srbije, ali je vrlo brzo VAR reagovao i poništio pogodak Endoja, koji je bio u ofsajd poziciji. Samo 120 sekundi kasnije usledio je šou Pavlovića, koji je gurnuo loptu kroz noge Rideru, napravio popularni dribling "biciklo", a onda raspalio i nažalost bio neprecizan.

Foto: Starsportphoto

 

Na majstoriju novog kapitena "orlova", koji je traku dobio nakon povlačenja Dušana Tadića iz državnog tima, čekalo se do 61. minuta. Prvo je Mitar istrčao sa centra na levi bok i sprečio loptu da izađe u aut. Onda je ušao u kazneni prostor, vrhunski je sačuvao od Akanđija, namestio se na desnu nogu i sa nekih 14-15 metara pogodio rašlje za erupciju radosti na tribinama.

 

 

Mogli su potom Jović i Samardžić da potpuno bace Švajcarce na kolena i dotuku ih, ali ih je Kobel spašavao. Da sve bude još slađe, nakon skandaloznog penala, koji je arbitar Soca dosudio posle slabog kontakta Nedeljkovića i Endoja, u junaka je izrastao i Rajković. Pročitao je nameru Embola, bacio se u donji desni ugao i sprečio ga da zatrese mrežu.

 

U finišu je šansu dobio i supertalentovani Maksimović, koji je tako debitovao za A tim Srbije sa samo 17 godina. On je ujedno postao i drugi najmlađi debitant u istoriji našeg državnog tima, pošto se izjednačio sa Mitrom Mrkelom.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka