13.10.2024.

07:10

Foto: EPA Images

Sport

Piksi nije mogao da veruje šta čuje! Ne razumem, da li može neko da mi objasni?

Fudbalska reprezentacija Srbij upisala je važnu pobedu (2:0) prvu u Ligi nacija. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su nadigrali "sajdžije" u Leskovcu. Poveli su "orlovi" autogolom, Niko Elvedi nas je častio u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, dok je Švajcarce na kolena bacio Aleksandar Mitrović u 61. minutu, a jedan od junaka trijumfa bio je i Pregrad Rajković, koji je briljirao na golu, odbranio penal i sačuvao našu mrežu.

Hteli su navijači ubedljiviji trijumf, pa su posle 2:0 tražili od igrači da idu u napad, ali Piksiju nije bilo jasno zašto. 

- Da mi neko objasni nešto, jer ne razumem najbolje. Mi vodimo 2:0, tamo negde u 80. i nekom minutu i čujem sa tribina "Ajmo, ajde, svi u napad". E, te stvari ne razumem - kazao je selektor posle utakmice.

Dobio je brzo odgvoor zašto.

- Lepše zvuči 3:0!

Informer

Selektor se na to nasmejao. 

- U redu, imao je Jović šansu glavom za 3:0, ali "Ajmo, ajde", a imaš 2:0, malo je za mene nerazumljivo. Treba ljudi malo da se edukuju, da razumeju neke stvari, da kada vodiš 2:0 budeš organizovan u odbrani, na mestu sa nogama, lako je reći "Ajmo, ajde, svi u napad". Malo je simpatično, ali dobro - dodao je selektor.

Fudbaleri Srbije su posle pobede na trećem mestu na tabeli sa četiri boda, dok je Švajcarska poslednja bez bodova. Srbija će za 15. oktobra gostovati Španiji u Kordobi (20.45), dok će Švajcarska dočekati Dansku.
 

Bonus video