13.10.2024.

08:44

Foto: ataimages

Sport

Licemeri, nemate obraza! Švajcarci udarili po Srbima zbog Kosova

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Švajcarsku 2:0 (1:0) u okviru trećeg kola Lige nacija. "Sajdžijama" je to treći poraz u takmičenju, trasirali su im "orlovi" put u "B" diviziju, pa su opleli po našim navijačima. 

Švajcarski tabloid "Blik" piše potpuno sumanute stvari, koje nemaju veze sa životom. Optužili su srpske navijače da pevaju "nacionalističke pesme i zastave", a pomenuli su i zviždanje himni.

"Srpski navijači napravili skandal na utakmici nacionalnog tima", naslov je teksta na pomenutom tabloidu, koji navodi da su se naši navijači "nesportski ponašali" i to zbog "nacionalističkih povika i zastava".

"Početak meča nije obeležio samo posed lopte Švajcarske, nego i nacionalističko skandiranje. Nekoliko puta u prvih deset minuta srpski navijači vikali su Kosovo je Srbija. Ali, nije to jedino problematično ponašanje domaćih. Pre meča, pojavila se zastava koja pokazuje ne samo mapu Srbije, nego i Kosova u srpskim bojama - iako je pre meča stiglo saopštenje da su dozvoljene samo zastave Srbije i Švajcarske. Ta zastava je nestala na neko vreme, ali kada je meč počeo, nacionalistički transparent se opert video", navode Švajcarci, a trebalo bi samo malo da se edukuju - Kosovo je Srbija.

Informer

Nadaju se da će zbog ovoga Srbija biti kažnjena te podsećaju da je reprezentacija snosila posledice kada se na Svetskom prvenstvu u Kataru u svlačionici pojavila zastava "Nema predaje", te da je naš Savez morao da plati 20.000 funti.

"Srpski navijači su pre meča glasno izviždali himnu Švajcarske", piše Blik koji je zaboravio da pomene da su sve zakuvali njihovi šiptari Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji godinama Srbe provociraju "dvoglavim orlom".

Da podsetimo na sjajan doček koji su naši navijači pripredili "orlovima", a koji je smetao gostima.

Bonus video