14.10.2024.

09:01

Foto: profimedia

Sport

Džaka u agoniji, samo što ne zaplače! Isplivala fotografija iz svlačionice

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija iz svlačionice Švajcaraca nakon meča sa "orlovima". Njegov saigrač Manuel Akanđi podelio je fotografiju na društvenim mrežama, a vide se utučeni igrači, kako zure u jednu tačku, a posebno je u agoniji bio Džaka. Teško mu je pao poraz od "orlova".

Jasno je i zašto! Nisu Švajcarci samo pukli u Leskovcu, nego ih je Srbija zakucala za dno tabele i čeka ih selidba u niži rang takmičenja.

Podsećamo, Srbija je povela u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, pošto je Niko Elvedi postigao autogol. Mitrović u 61. minutu na spektakularan način duplirao prednost. Blistao je i naš golman Predrag Rajković, koji je u 72. minutu dotukao rivale, kada je odbranio penal Švajcarcima.

Srbija je pobedila Švajcarsku i osvojila bitne bodove i u borbi za treću poziciju, sad imamo četiri boda, dok su "zajdžije" na "nuli" i dalje.

Što se tiče nastavka takmičenja, u utorak se puleni Dragana Stojkovića Piksija sastaju sa Španijom (20.45) u okviru četvrtog kola Lige nacija, a Švajcarska igra sa Danskom.

Murat Jakin, selektor reprezentacije Švajcarske, bio je prilično neraspoložen zbog poraza od Srbije, trećeg u nizu njegovog tima.  

- Usledio je nepotrebni autogol uoči kraja prvog poluvremena, kad smo bacili u vodu sve što smo dobro uradili. Držali smo Srbiju dalje od našeg gola, pokušali da izjednačimo u nastavku. Onda je došlo do kontranapada, duela jedan na jedan, u kojem je Mitrović bio definitivno bolji. Nedostajala nam je zatim bolja ofanziva. Nismo realizovali penal i zbog toga je poraz mnogo bolniji. Pod tim pritiskom je još i teže zatresti mrežu. Borili smo se, želeli, nismo uspeli.

Bonus video