14.10.2024.

14:10

Foto: profimedia

Sport

Saznajemo: Kolarov nadomak povratka u srpski fudbal!

Legendarni levi bek Aleksandar Kolarov karijeru je završio 2022. godine, a kako sada stvari stoje, uskoro bi mogao da dobije ulogu u radu krovne organizacije srpskog fudbala i da postane novi potpredsednik!

On je u prethodnih nekoliko dana obavio razgovore sa čelnim ljudima FSS i u načelu raspoložen je da uđe u rad pomenute organizacije. Nedavno se spominjalo da bi mogao da postane i selektor mlade reprezentacije Srbije (do 21 godine), ali moguće je da dođe do preokreta i da bivši bek Lacija, Mančester sitija, Intera i Rome postane funkcioner.

On je pre nekoliko dana bio u Leskovcu na utakmici Srbija - Švajcarska i obavio je razgovore sa rukovodstvom Saveza.

- Kolarov je blizu ulaska u FSS. Bilo je u planu da preuzme mladu reprezentaciju Srbije i da bude dugogodišnje rešenje na poziciji selektora, ali kako sada stvari stoje, postoji opcija i da uđe u uže rukovodstvo i da postane potpredsednik. Novosti vezano za to očekuju se uskoro - kaže naš izvor upućen u dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije.

Informer

Kolarov će se na ovaj način najverovatnije vratiti u reprezentativni fudbal nakon četiri godine. Čuveni levonogi "bombarder" neslavno je završio svoj boravak u reprezentaciji, nakon one bolne eliminacije od Škotske u baražu za odlazak na EP. Prethodnih godina, osim toga da bi mogao da postane selektor U21 tima, spominjalo se da bi mogao na neku od funkcija, što bi uskoro moglo i da se ostvari.

Funkciju potpredsednika obavljao je Branislav Nedimović, ali se povukao nakon lošeg rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.