• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T. - M. G.

31.08.2024

09:14

Bomba u srpskom fudbalu! Saznajemo: Aleksandar Kolarov selektor mlade reprezentacije Srbije!

Starsportphoto

Fudbal

Bomba u srpskom fudbalu! Saznajemo: Aleksandar Kolarov selektor mlade reprezentacije Srbije!

Podeli vest

Tektonske promene u mlađim reprezentativnim kategorijama! Kako ekskluzivno saznaje Informer, proslavljeni srpski fudbaler i nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima, Aleksandar Kolarov (38), biće imenovan za novog selektora mlade reprezentacije Srbije (U21)!

Čuveni levi bek, koji je karijeru završio pre dve godine nakon isteka ugovora sa milanskim Interom, postaće kormilar "orlića" u oktobru kada budu okončane kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo u Slovačkoj. Naš tim izgubio je gotovo sve šanse da izbori plasman na naredni veliki šampionat, pa će, po završetku kvalifikacija, doći do promena na klupi.

Sadašnji selektor Ljubinko Drulović, kako stvari stoje, vodiće Srbiju još na mečevima protiv Azerbejdžana i dvaput protiv Ukrajine, a onda će sredinom oktobra doći do prekida saradnje.

Umesto njega, na klupu "orlića", prema pouzdanim saznanjima Informera, stiže legendarni Aleksandar Kolarov, čovek koji je kroz karijeru igrao za velikane poput Lacija, Mančester sitija, Rome i Intera.

Foto: profimedia

Aleksandar Kolarov

 

Čovek koji je za Srbiju nastupio na čak 94 utakmice, a bio je i kapiten na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, dobiće zadatak da predvodi generaciju Srbije rođenu 2004. godine i mlađe. Zadatak će mu biti da uspostavi sistem i da formira ekipu, koja će na vrhuncu forme biti 2027. godine, kada je planirano da Srbija bude domaćin Evropskog prvenstva.

To znači da bi Kolarov imao šansu da radi sa klincima bez utakmica u kvalifikacijama i bez pritiska.

- Kolarov će biti selektor U21 reprezentacije. Preuzeće ekipu u oktobru, po završetku kvalifikacija, koje su sa sadašnjim selektorima bile izuzetno neuspešne. Aleksandar praktično neće imati kvalifikacije, jer se očekuje da Srbija organizuje EP 2027. godine. Imaće, dakle, dve i po godine da radi sa ekipom i da je formira po svom ukusu, a deca će imati priliku sa sarađuju sa čovekom koji je deceniju i po igrao na najvišem nivou evropskog fudbala - objašnjava izvor upućen u čitav slučaj.

Kolarov će se na ovaj način vratiti u reprezentativni fudbal nakon četiri godine. Čuveni levonogi "bombarder" neslavno je završio svoj boravak u reprezentaciji, nakon one bolne eliminacije od Škotske u baražu za odlazak na EP. Spominjalo se u prethodnim godinama da bi mogao na neku od funkcija u rukovodstvu, a sada će preuzeti brigu o mladoj reprezentaciji.

To, očekivano, neće biti jedine promene u mlađim kategorijama. Kako smo već prvi pisali, aktuelni selektor reprezentacije do 18 godina, Jovan Damjanović, najverovatnije će postati novi strateg TSC-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbi više nemaju kud, Kurtijev teror ne jenjava! U podne sastanak delegacije Srpske liste sa ambasadorima zemalja Kvinte, potom u komandi KFOR-a
Politika

Srbi više nemaju kud, Kurtijev teror ne jenjava! U podne sastanak delegacije Srpske liste sa ambasadorima zemalja Kvinte, potom u komandi KFOR-a

Svi ambasadori zemalja Kvinte na Kosovu i Metohiji i predstavnici EU odazvali su se još kasno sinoć pozivu Srpske liste na hitan sastanak povodom najnovije krize koju je na severu KiM izazvao premijer privremenih prištinskih institucija Alibin Kurti nasilnim upadom tzv. kosovske policije i zatvaranjem srpskih privremenih organa u četiri opštine na severu KiM, a sastanak je zakazan za danas u podne.

31.08.2024

10:26

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Ovo svaka žena treba da uradi posle mora! 6 tretmana koji će preporoditi kožu
Moda i lepota

Ovo svaka žena treba da uradi posle mora! 6 tretmana koji će preporoditi kožu

Sezona godišnjih odmora, vrelih dana i intenzivnog izlaganja suncu na samom je izmaku. Ipak, efekti koje su sunce i more "zapisali" na našoj koži veoma su vidljivi. Koliko god da more i sunčanje prijaju, so i sunce u kombinaciji mogu da isuše kožu i ostave posledice - preplanula koža bledi i, umesto da zadrži blistavu bronzanu boju, postaje umorna, peruta se, iritirana je, sitne bore još više dolaze do izražaja... Zato joj je neophodna dodatna "ishrana" kako bi se oporavila, a ten zablistao u jesenjim danima.

31.08.2024

06:20

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija