15.10.2024.

05:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Fudbaleri Srbije na važnom ispitu! Bez straha na Špance!

Selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi izabranici veruju da mogu da naprave iznenađenje protiv "crvene furije" u Kordobi (20.45).

Srbi napadaju Špance

"Orlovi", predvođeni kapitenom Aleksandrom Mitrovićem, pokazali su ozbiljan nivo borbenosti, požrtvovanja i veliku želju da se konačno osvete starom dužniku. Uspeli su u tome, zbog čega ih je i publika nagradila ovacijama. Podmlađeni državni tim je prethodno u septembru na "Marakani" odoleo i "crvenoj furiji" (0:0), pa sada s velikim optimizmom čeka okršaj u Kordobi. 

Španija je trenutno prva u grupi sa sedam poena, dok Srbija ima četiri i sada je iza Danske, koja ima šest, ali ispred Švajcarske, koja je i dalje na nuli. "Orlovi“ se remijem (0:0) sa "crvenom furijom“ u Beogradu pokazali da nemaju koga da se plaše i da ne smeju previše da respektuju nijednog rivala, pa bio to i šampion Evrope. Jeste Španija u tom meču bila bolja, ali su inaši igrači ostavili dobar utisak. Nažalost, sve su pokvarili nakon poraza od Danske (2:0) u drugom kolu, međutim, iskupili su se pred našim navijačima u Leskovcu i kobačno  srušili Švajcarse. 

Informer

 

Domaćin će biti oslabljen neigranjem udarnog tandema sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pošto zbog povreda neće igrati Niko Vilijams (22) i Lamin Jamal (17). Umesto izuzetno talentovanog ofanzivca, selektor Luis de la Fuente pozvao je Rodriga Rikelmea (24) iz Atletiko Madrida. Selektor Dragan Stojković (59) poručuje da će njegovi izabranici pružiti maksimum, ali da ne treba da se stvara euforija posle trijumfa nad Švajcarskom.

- Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat će na kraju doći ili ne. Naša je obaveza da pružimo maksimum. Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev meča u Kopenhagenu. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju niti padam u depresiju - rekao je Stojković pred utakmicu u Kordobi.

Informer

Selektor je ranije istakao da "orlovi" protiv Španije moraju da budu borbeni, koncentrisani i požrtvovani, da pokažu timski duh.

- Znamo ko su i šta su, koliko su kvalitetni. Na eču sa Švajcarskom se videlo da kada smo maksimalno pripremljeni, pogotovo na psihološkom planu, plus voljni momenat, onda i rezultat na kraju dođe. Stvorili smo jak kolektiv, razumemo se i puno me raduje pristup svih momaka. 

Informer

Reprezentativac Nemanja Maksimović ističe da je meč protiv Španije prava prilika da se povrati poverenje navijača, koje je jednim delom izgubljeno posle loših rezultata na Evropskom prvenstvu.

- Najteže je steći poštovanje u fudbalu, a ono se lako izgubi. Narod je izgubio veru u nas nakon Evropskog prvenstva. Pred nama je težak put, moramo da radimo mnogo i da što pre povratimo poverenje naroda, a mislim da smo na prvom putu. Verujem da je ova utakmica prava prilika da borbom i željom pokažemo to. Rezultat je manje bitan, već je važno kako ćemo se boriti - poručio je Maksimović.

LIGA NACIJA

Divizija A

3. kolo
Grupa 4

Utorak
Španija - Srbija 20.45
Švajcarska - Danska 20.45