17.10.2024.

08:59

Foto: profimedia

Sport

Bruka, sudija pomagao Špancima! Mitrović sve otkrio, arbitar ga je slagao

Utakmica je bila teška i zahtevna, istakao je naš napad posle poraza, Španci su pokazali da su najbolji u Evropi, ali je sramota da im je bila potrebna pomoć glavnog sudije Danijela Štefanskog iz Poljske.

Mitrović je čak dobio žuti karton jer je arbitru prigovorio za penal, iako je dogovor bio dugačiji, pa je jasno da ga je sudija slagao. Bruka i sramota, na svestan način je pomagao Špancima, jer je naš napadač rizikovao isključenje do kraja meča, pa bi domaćinu posao bio olakšan.

Šta smo pričali? Ma, ništa... Malo je, znate kako, kad igrate sa Španijom u gostima, mala je to pomoć koju imaju. Na terenu se oseti da je svaki mali faul, da je na njihovu stranu, da je suđenje domaće. Pre utakmice mi je rekao da kao kapiten mogu da pričam sa njim, da mu kažem šta mislim, samo da ne pravimo grupu. Čim sam prišao - dao mi je žuti karton! - nasmejao se Mitrović u razgovoru za Fudbalski savez Srbije.

Najbolji strelac u istoriji Srbije u 63. minutu utakmice sa samo nekoliko metara od gola loptu je poslao pored umesto u mrežu im prokockao šansu da zakomplikuje stvari, jer su Španci tada vodili sa 1:0. Ubrzo posle toga Španija je došla do drugog, pa i trećeg gola, a na kraju smo dobro i prošli jer je poraz mogao da bude ubedljiviji.

Informer

- To je fudbal, posebno protiv velikih reprezentacija, imaš jednu-dve šanse, ako ne iskoristiš - stiže kazna. Mi njih nismo za promašen penal, ali oni nas jesu za moj promašaj. Idemo dalje, imamo dve bitne utakmice, imamo malih problema sa kartonima, ali veliko je ovo iskustvo. Živi smo još u Ligi nacija.

Informer

Mitrović je bio iskren, sa "furijom" jednostavno nije moglo da se igra.

- Nabiju te, hoćeš da igraš, ali te nabiju pozadi i te prve reakcije na izgubljenu loptu su im jako hitre. Čim smo izašli par puta iz tog prvog presinga, stvorili smo šansu, ali Bože moj. Veliko iskustvo za sve ove mlade igrače koji su tu sa nama - zaključio je napadač "orlova".

Podsećamo, nažalost Srbija će biti oslabljena u novembru na gostovanju Švajcarskoj u Cirihu (15. novembar) kada zbog kartona neće biti Strahinje Erakovića i Strahinje Pavlovića.