• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.10.2024

19:20

(UŽIVO) Ne valja! Vodi Španija posle nepunih pet minuta! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

(UŽIVO) Ne valja! Vodi Španija posle nepunih pet minuta! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje Španiji u meču 4. kola Lige nacija i probaće da dođe do pozitivnog rezultata u Kordobi.

Fudbaleri Srbije na startu Lige nacija odigrali su 0:0 sa Španijom na "Marakani", potom je poražena od Danske u Kopenhagenu 2:0, a istim tim rezultatom naša fudbalska reprezentacija dobila je Švajcarsku u Leskovcu prošle subote.

Izabranici Dragana Stojkovića sada imaju najteži izazov u dosadašnjem delu Lige nacija. Podsetimo, najavljeno je da za "furiju" neće igrati Lamin Jamal, najtalentovaniji fudbaler sveta.

ŠPANIJA - SRBIJA 1:0 (prvo poluvreme u toku)

Strelci: Laport 5.

Grad: Kordoba.

Stadion: Estadio Nuevo Arkangel.

Sudija: Danijel Stefanski (Poljska).

Žuti kartoni: Ojarzabal (Španija).

ŠPANIJA (4-2-3-1): Raja - Poro, Vivijan, Laport, Kukurelja - Zubimendi, Ruiz - Ojarzabal, Merino, Baenja - Morata.

Selektor: Luis De La Fuente.

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Zdjelar, Birmančević - Samardžić - Joveljić, Mitrović.

Selektor: Dragan Stojković.

 

UŽIVO

PRVO POLUVREME

21. minut - Jak pljusak na stadionu još više otežava Srbiji da uspostavi pas igru. Uglavnom loptu imaju Španci, koji su ponovo probali po levoj strani preko Kukurelje.

Foto: Reuters

 

 

17. minut - Ponovo su "orlovi" preživeli opasan napad. Šutirao je Zubimendi, srećom, izblokiran je udarac i bio je ofsajd. Jako težak period za naš tim u Kordobi.

15. minut - Dosta neorganizovano deluje Srbija. Sada je bila to nova šansa za Špance, biće novi korner, Rajković izbacuje loptu. Još jedna šansa za Španiju, mnogo sreće za Srbiju, naša ekipa ne može centar da pređe!

10. minut - Opet je opasno pred golom Srbije. Fabijan Ruiz prošao je po levoj strani i pokušao da uputi centaršut u srce peterca, ali reagovao je Rajković.

5. minut - Jako loš početak Srbije! Prvak Evrope Španija došla je do prednosti golom Ajmerika Laporta. Bilo je očigledno da su domaći ušli u meč dosta angažovanije, pa su terernsku inicijativu krunisali golom u petom minutu. Laport se odlično snašao nakon centaršuta Pora i glavom matirao Rajkovića.

 

 

4. minut - Pritisak Španaca na našoj polovini, već drugi korner za ekipu prvaka Evrope.

1. minut - Krenula je utakmica u Kordobi! Prvi pokušaj ka golu naše selekcije, ali nema opasnosti po Predraga Rajkovića.

 

 

PRE UTAKMICE

20.43 - Upravo su intonirane himne, sve je spremno za početak utakmice!

20.35 - Poznati fudbalski analitičar Rade Bogdanović prokomentarisao je odluku selektora Srbije Dragana Stojkovića da krene utakmicu sa dva napadača.

Videćemo, da ne budem babaroga, ali je jako ofanzivna varijata selektora. Verovatno je hteo da kaže da se ne boji Španaca ovom postavom sa dva špica. Jedna izuzetna utakmica u pravo vreme za nas. Igrate protiv prvaka Evrope nemate šta da izgubite, osim da date maksimum. A može jako dosta da se dobije - kaže Bogdanović.

Foto: Foto: Printscreen

 

 

20.22 - Za razliku od prošlog meča u Beogradu, selektori su bili primorani na promene. Što se tiče srpskog tima, Stojković zbog povreda ne računa na Andriju Živkovića, Ivana Ilića i Sašu Lukića, dok De La Fuente na raspolaganju iz istih razloga nema Jamala, Olma, Karvahala, Vilijamsa...

 Živkovića, Lukića, Ilića, a kod Španaca nema Jamala, Olma, Karvahala, Vilijamsa...

20.10 - Fudbaleri Španije veliki su favoriti na večerašnjoj utakmici. Kvota da će domaćin slaviti iznosi svega 1,38, a na pobedu Srbije čak 10. Sa druge strane, koeficijent da će biti nerešeno je 5,10.

Foto: Starsportphoto

 

19.52 - U istom terminu reprezentacija Švajcarske dočekuje Dansku. Ta utakmica mogla bi da bude bitna u borbi za treće mesto. Ekipi Srbije bi najviše odgovaralo da Švajcarci ne pobede, ali videćemo.

19.40 - Sa druge strane, selektor Španije Luis De La Fuente, izveo je sledećih 11. Kao što je najaveljeno, nema Lamina Jamala.

Raja - Poro, Vivijan, Laport, Kukurelja - Zubimendi, Ruiz - Ojarzabal, Merino, Baenja - Morata.

19.33 - Kakvo iznenađenje Dragana Stojkovića u startnih 11! Utakmicu će početi, reklo bi se apsolutno zasluženo, Dejan Joveljić! On će biti zajedno u napadu sa Aleksandrom Mitrovićem, što znači da će Srbija igrati sa dva špica!

Foto: epaimages

Dejan Joveljić

 

Ovako izgleda sastav našeg tima:

 Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Zdjelar, Birmančević - Samardžić - Joveljić, Mitrović.

 

 

19.28 - Dok iščekujemo sastave timova, možemo da se podsetimo šta je to Dragan Stojković, selektor Srbije, izjavio uoči susreta u Kordobi.

- Stalno se poredi ta utakmica iz Beograda, tačno je da smo defanzivno bili dobro organizovani. Nekada to radite svesno, a nekada zbog protivnika, to se desilo na prvoj utakmici. Španija može da dominira protiv svake ekipe, ali se u tome otvara prostor za kontre. Naravno, možemo mi da igramo i drugačije, pitanje je kako bi to izgledalo budući da obe ekipe imaju dosta kadrovskih problema. Ne znam da li će utakmica ličiti na prethodnu, ali da može drugačije - može - smatra Dragan Stojković Piksi.

Opširnije, pogledajte u vesti ispod.

Piksi zagonetan pred Španiju: Možemo kao u Beogradu, a možemo i na drugi način...

19.20 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici Španija - Srbija u okviru 4. kola Lige nacija. Ovde možete pratiti iz minuta u minut dešavanja sa utakmice u Kordobi.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo
Nauka

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo

Samo zemlje koje shvate da dolazi vreme tehnoloških inovacija i velikih promena moći će da budu konkurentne i da se ekonomski razvijaju, a Srbija je upravo jedna od takvih zemalja – koja se prilagođava novim tehnologijama i ulaganjem u nauku postaje konkurentnija i razvijenija, poručio je večeras ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

15.10.2024

20:55

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36