• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

12.10.2024

23:00

OCENE! Mitar se golom vratio na velika vrata, Pavlović uzeo dušu Švajcarcima!

Starsportphoto

Fudbal

OCENE! Mitar se golom vratio na velika vrata, Pavlović uzeo dušu Švajcarcima!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Švajcarske rezultatom 2:0 u meču trećeg kola Lige nacija divizije A u okviru grupe 4.

"Orlovi" su pred punim tribinama u Leskovcu pružili jednu izuzetnu partiju kakva nije dugo viđena od naše fudbalske selekcije, o čemu govori i ova pobeda.

Foto: Starsportphoto

Fudbalska reprezentacija Srbije

Bili su stabilni naši fudbaleri, pametni pre svega u odbrani. Nisu dozvolili Švajcarcima previše prostora za njihovu igru, a najjači deo je bio naravno štoperski trio Eraković-Milenković-Pavlović.

U napadu je važno da smo uspeli da postignemo dva gola i da se Mitrović vrati u golgetersku formu. Sve u svemu sjajna partija naše selekcije.

OCENE

Predrag Rajković (8.5) - Kada je bilo teško Rajković je skinuo penal u 72. minutu i bio je definitivno od junaka ove pobede "orlova". Golman reprezentacije Srbije nije imao previše posla na ovom meču, ali kada je bilo kritično bio je tu za svoj tim.

Strahinja Pavlović (8.5) - Veoma čvrsta i kvalitetna igra Pavlovića kako u odbrani tako i u napadu. Bez ikakve dileme je bio najbolji igrač Srbije na ovom meču iznudio je slobodan udarac koji je doveo do pogotka "orlova" kada je Elvedi u nadoknadi prvog dela igre smestio loptu u mrežu. 

Foto: EPA Images

Strahinja Pavlović

Nikola Milenković (7.5) - Bio je pravi komandat odbrane držao je većinu stvari u defanzivi u svojim rukama i odlično je vodio odbranu. Siguran u igri glavom, kao i u igri nogom gde nije dozvoljavao Švajcarskim ofanzivcima previše prostora.

Strahinja Eraković (6) - Par puta mu je lopta prošla prilikom ubacivanja Švajcaraca, ali sem toga izuzetno stabilan baš kao i ostatak defanzivnog trija Srbije. Nekoliko odličnih ispucavanja glavom i nogom pomogle su da se Srbije uspešno odbrani. Ipak, skrivio je glup penal i zbog toga nije mogla viša ocena za njega.

Marko Grujić (6) - Nije previše toga uspeo zapravo da uradi na terenu, bio je stabilan, ali je praviš i neke greške. To što ga je Piksi zamenio na poluvremenu najbolje govori koliko je njegov uticaj na igru bio slab.

Nemanja Maksimović (6.5) - Natrčao se Maksimović danas dosta držao je tu stabilnost malo više od Grujića i Lukića u vezi te je možda bio i najbolji deo sredine terena Srbije. Bio je agresivan i srčan, borio se. 

Veljko Birmančević (7.5) - Odlično je probijao po svojoj strani terena imao je dosta opasnih prilika za centaršut i zaista je mučio defanzivce Švajcarske u svojim naletima po krilu. Mana njegove igre svakako je bila odbrana gde mu je dosta lopti protutnjalo i bilo je prilično opasno po gol Srbije. Sve u svemu pokazao je pravu borbenost i srce.

Foto: Starsportphoto

Veljko Birmančević

Kosta Nedeljković (6) - Ne toliko idealna partija za Nedeljkovića, mladi fudbaler se mnogo trudio, ali nažalost nije bilo mnogo vajde od takvog truda. Baš kao i Birmančeviću i njemu su lopte tutnjale iza leđa na svu sreću nismo imali štetu od toga.

Saša Lukić (6) - Bio je prilično agresivan, možda je previše zadržavao loptu, ali nije bilo previše grešaka pogotovo u prvom delu igre. Ipak, povreda ga je sprečila da u nastavku popravi utisak na terenu.

Lazar Samardžić (7.5) - Na startu meča je dobro radio defanzivan posao i otvarao je kontre saigračima. Bilo je tu dobrih lopti kako za krila tako i za Mitrovića koji je bio špic, sve u svemu jedna sasvim pristojna partija za igrača Atalante, koji je pokazao da njega može ozbiljno da se računa.

Aleksandar Mitrović (8.5) - Uz Pavlovića najbolji igrač Srbije na ovom meču. Uspeo je da postigne pogodak u 62. minutu nakon solo prodora po čemu nimalo nije poznat. Odlično se izborio za prostor otvorio nogu i matirao Kobela sa ivice kaznenog prostora. Pored toga odlično je čistio u odbrani i razigravao je saigrače.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Mitrović

IZMENE NA POLUVREMENU:

Luka Jović (5.5) - Jović je imao kapitalnu šansu u 48. minutu išao je sam na Kobela, ali je veoma loše šutirao i propala je odlična prilika za Srbiju. U 66. minutu je ššutirao glavom nakon centaršuta Erakovića, ali je Kobel skinuo zicer.

Saša Zdjelar (6.5) - Ušao je kao zamena za Lukića i uspeo je da nadomesti, pa ča k ida nadmaši njegov učinak na terenu. Bio je zaista solidan u svojim zadarcima, krpio je kad Pavlovića i Milenković izađu malo napred.

Jan Karlo Simić (6) - Odigrao je nekih dvadesetak minuta i to je bilo onako solidno. Ništa previše vredno pomena nije uradio, ali nije mnogo ni grešio.

Andrija Maksimović (6) - Petnaestak minuta je bio na terenu uspeo je da uđe u istoriju našeg fudbala i svaka moguća pohvala za ovog momka.

Nikola Čumić - Premalo je vremena na terenu bio da bi se ocenio.

SELEKTOR

Dragan Stojković Piksi (7.5) - Konačno je Piksi uspeo da opravda poverenje dato nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu. Uspeo je da motiviše ove momke da protiv Švajcarske koja nam je bila rak rana godinama upišu pobedu. Izmene nisu bile vrhunske, ali nije bilo ni previše štete. Sve u svemu zadovoljavajuća taktika Stojkovića na ovom meču.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka