18.10.2024.

12:11

Foto: Reuters

Sport

Neočekivan potez Monaka! Hiter odlučio da promeni golman pred okršaj sa Zvezdom!

Međutim, pred nastavak sezone, Hiter je odlučio da napravi važnu promenu među stativama.

Od početka sezone švajcarski golman Filip Kon bio je nezamenjiv na golu Kneževa, ali sada se vraća Poljak Radoslav Majecki, koji se oporavio od povrede skočnog zgloba. Hiter je pred meč sa Lilom u Ligi 1 potvrdio ovu promenu, ističući značaj Majeckog za uspehe tima prošle sezone.

- Radek se vraća na gol. Filip je odradio odličan posao dok je bio prvi golman, ali sada je Radek spreman i on će biti broj jedan - rekao je Hiter. Majecki je prošle sezone bio ključan u ulasku Monaka u Ligu šampiona, a nakon povrede pružena je prilika Koni, koji se pokazao odlično.

Ipak, Hiter je sada odlučio da Poljak ponovo preuzme mesto među stativama, i to pred važan duel u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde. Poslednji put Majecki je briljirao u sedam uzastopnih utakmica bez primljenog gola prošle sezone, a sada će imati priliku da nastavi sa impresivnim partijama.

Filip Kon, iako nije srećan zbog ove odluke, profesionalno je prihvatio situaciju, ističe Hiter: - Niko ne voli da primi ovakvu vest, ali Filip je podržao ovu odluku, iako je bilo teško.

Monako je spreman za nastavak borbe u Ligi šampiona, a sa Majeckim na golu ulazi u meč protiv Crvene zvezde s jasnim ciljem – da zadrži nepobedivost na svom terenu.