28.10.2024.

07:57

Foto: AP/Photo

Sport

Huligani krvnički napali srpske policajce! Isplivao video snimak (VIDEO)

Ekipa iz Varšave poznata je po zloglasnim navijačima, poljski huligani prave nerede gde god da se pojave, pa su u Bačkoj Topoli na utakmicu sa TSC-om (3:1) napali policajce.

Na video snimku koji se pojavio na društvenim mrežema, vidi se kako Poljaci prvo mirno stoje pred policijom, a onda je jedan huligan skinuo majicu i to je bio znak. Navijači Legije su krvnički napali policajce. Udarili su ih nogama i šakama, ali su vrlo brzo morali da se povuku, jer je usledila reakcije srpske policije.

Poljski huligan, koji se tereti da je tokom utakmice  izazivao nered i fizički napao policajce, priveden je i protiv njega je podneta krivična prijava.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici podneli su prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama protiv tridesetčetvorogodišnjeg državljanina Poljske nakon incidenta na fudbalskoj utakmici između TSC-a i Legije", navodi se u saopštenju subotičkog MUP-a.

Poljak se sumnjiči da je bio u grupi gostujućih navijača koji su ulazili na severnu tribinu, gde je nekoliko minuta nakon početka utakmice došlo do napada na pripadnike žandarmerije i tom prilikom su dvojica žandarma lakše povređena.

"Protiv državljanina Poljske pokrenuta je prekršajna prijava uz zahtev pokretanja prekršajnog postupka i izrečena mu je kazna od 20.000 dinara, kao i otkaz boravka", objasnili su iz subotičkog Ministarstva unutrašnjih poslova.