28.10.2024.

13:16

Foto: EPAIMAGES

Sport

Konačno! Junajted otpustio Ten Haga

Odluka o otkazu je stupila odmah. Na klupi "crvenih đavola" će ga naslediti zemljak, takođe Holanđanin, koji je do sada radio kao pomoćni trener u stručnom štabu - Rud Van Nisterloj, nekadašnji napadač  kluba. 

Kap koja je prelila čašu je poraz od Vest Hema (2:1). Junajted je posle devet utakmica u novoj sezoni tek na 14. mestu na tabeli Premijer lige. 

Holanđanin je na "Old Traford“ stigao aprila 2022. godine. On je za mandata uspeo da osvoji dva trofeja -  Liga kup 2023. i FA Kup 2024. godine. Međutim, nije to u skladu s renomeom kluba i očekivanjima navijača i čelnika. Ali, uprkos lošim rezultatima pruženo mu je više šansi nego bilo kome, navijači su se plašili da nikad neće otići. 

"Erik ten Hag više nije menadžer prvog tima Mančester junajteda. Zahvalni smo Eriku na svemu što je uradio za vreme koje smo proveli zajedno i želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručili su iz kluba.

Bivši napadač će naslediti zemljaka na klupi.

"Rud van Nistelroj će preuzeti ekipu kao privremeno rešenje i radiće sa aktuelnim stručnim štabom, sve dok se ne pronađe novi glavni trener“, stoji u objavi Mančester Junajteda na društvenim mrežama.