• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

12.10.2024

00:05

Status quo u Mančesteru! Ten Hagu preti otkaz, ali nema ko da mu ga uruči!

EPA Images

Fudbal

Status quo u Mančesteru! Ten Hagu preti otkaz, ali nema ko da mu ga uruči!

Podeli vest

Prvi čovek za fudbalska pitanja - Džim Retklif, kaže da status trenera nije u njegovoj nadležnosti.

Nakon remija sa Tventeom u prvom kolu Lige Evrope, engleski mediji brujali su da je vreme Erika Ten Haga na klupi Mančester junajteda završeno. Navodno, pred Holanđanina je stavljen ultimatum da u naredne tri utakmice (Totenhen, Porto i Aston Vila), mora da upiše isto toliko pobeda. Umesto toga, "crveni đavoli" doživeli su poraz u Londonu, a potom remizirali protiv Porta i Vile. 

Prvi zadatak Erik ten Hag nije ispunio, a u korist mu nije išla ni činjenica da je Mančester junajted izgledao katastrofalno tokom 270 minuta fudbala na tri utakmice. Budući da je nakon Aston Vile usledila reprezentativna pauza, čelni ljudi "crvenih đavola" održali su sastanak u Londonu ove nedelje. Prva i jedna tema bio je status Erika ten Haga, ali je Holanđanin uspešno preživeo i ovu seču. 

Britanski milijarder - Džim Retklif, pre nekoliko meseci kupio je deo Mančester junajteda i od porodice Glejzer preuzeo brigu o fudbalskim pitanjima. Mnogi su očekivali da će baš on napraviti rez i rastati se sa Erikom ten Hagom, ali je nakon sastanka i odluke da Holanđanin ostane na poslu, obelodanio da status trenera nije njegov posao. 

Navodno, odluku da Erik ten Hag ostane na klupi Mančester junajteda doneli su jedan od direktora - Omar Berada i sportski direktor - Den Ešvort. Status holandskog stratega još uvek je pod znakom pitanja, ali je izvesno da će predvoditi klub i u prvoj utakmici nakon reprezentativne pauze, protiv Brentforda 19. oktobra na "Old Trafordu". 

Foto: EPAIMAGES

 

Da bi Erik ten Hag vrlo brzo mogao da dobije otkaz potvrđuju saznanja "Mirrora", koji javlja da je uprava Mančester junajteda napravila spisak i potencijalnih naslednika. Prvi izbor bio bi bivši selektor Engleske - Geret Sautgejt, ali je on nedavno istakao da se u narednih godinu dana neće vraćati poslu. 

Druga opcija je trener Intera - Simone Inzagi, no, male su šanse da bi se Italijan prihvatio ogromnog rizika i siguran posao na klupi "nerazura" zamenio za Mančester junajted. Najrealnija opcija je dolazak Tomasa Tuhela koji je i tokom leta bio velika želja "crvenih đavola". 

Šuška se da bi šansu za dokazivanje mogao da dobije Rud van Nistelroj, a da bi shodno rezultatima nekadašnji napadač Mančester junajteda mogao i da ostane na klupi "crvenih đavola". 

Status quo još uvek je na snazi u Mančesteru, ali bi sve moglo da se razreši kroz desetak dana... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)
Live TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)

Zoranu Marijanoviću nastavljeno suđenje za ubistvo supruge Jelene Marijanović. Sudsko veće je pozvalo kao svedoka kumu, kao i Jeleninu tetku koja se nije pojavila u sudu. Kuma je svedočila da se sa Jelenom čula neposredno pre nego što je ubijena. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je kriminolog Dobrivoje Radovanović. Uživo u program javili su se i Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja kao i advokat Nebojša Milosavljević.

11.10.2024

13:01

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)
Live TV

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)

Estradne ličnosti po novom zakonu više neće moći da reklamiraju kockarnice i kladionice. Vlada Srbije svojim merama pokušava na ovaj način da smanji mogućnost zavisnosti od ove vrste zabave. Zavisnost od kockanja vrlo je opasna, a smatra se da je svaki treći tinejdžer zavisi od kockanja, a najmlađi zavisnik ima samo 7 godina. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokatica Slavka Babić i Olivera Sbutega Filipović iz Dnevne bolnice za patološko kockanje.

11.10.2024

12:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Oglasio se Borelj i besan je! "Nuklearni rat se ne sme voditi!"
Planeta

Oglasio se Borelj i besan je! "Nuklearni rat se ne sme voditi!"

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj saopštio je danas da dodela Nobelove nagrade za mir japanskoj organizaciji Nihon Hidankjo, koja okuplja preživele iz Hirošime i Nagasakija na koje su bačene atomske bombe, služi kao podsetnik na veoma teške posledice povezane sa upotrebom nuklearnog oružja.

11.10.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka