Autor: Informer.rs

11.02.2021.

09:16

Foto:

Sport

KORONA KROJI ISHOD KUPA! Partizan brani trofej, Zvezda u velikom problemu!

Partizan brani trofej, koji je osvojio tri puta u nizu, ukupno osam puta, dok večiti rival Zvezda, koja dolazi desetkovana zbog korona virusa, ima pet trofeja, poslednji 2017. godine.

Crvena zvezda prolazi kroz agoniju zbog koronavirusa. Čak petorica stranaca crveno-belih inficirani su kovidom-19 pred borbu za prvi trofej ove sezone. Zvezdin trener Dejan Radonjić kaže da je u ovom trenutku najbitnije zdravlje petorice njegovih košarkaša i isto toliko saradnika iz stručnog štaba.

Informer

 



- Nalazimo se u situaciji kada je zdravlje najbitnije. Došli smo s nedoumicom u kom ćemo sastavu igrati - kaže Radonjić.

S druge strane, kapiten Partizana Novica Veličković nada se odbrani pehara.

- Iskreno, idemo da osvojimo Kup. Moramo da idemo s takvim razmišljanjem na turnir - nedvosmisleno poručuje Veličković.

Informer

 


Favorit iz senke je Mega, osvajač iz 2016, pre svega zbog sjajne forme ove sezone u ABA ligi. 
Četvrtfinalne utakmice igraće se u velikoj i maloj dvorani SPENS, dok će polufinala i finale biti odigrani u velikoj dvorani, bez publike zbog pandemije korona virusa.

Turnir će od 15 časova prvim četvrtfinalnim mečom u maloj dvorani otvoriti Mega i Mladost Zemun, od 17 u velikoj dvorani igraju FMP - Vojvodina.

Četvrtfinalni dueli se nastavljaju od 19 sati utakmicom Partizan - Borac Čačak u maloj dvorani, a u velikoj od 21 igraju Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Pobednik duela Mega - Mladost Zemun će u subotnjem polufinalu od 18.30 ići na pobednika meča FMP - Vojvodina, dok će bolji iz meča Partizan - Borac od 21 sat odmeriti snage sa boljim iz okršaja Crvena zvezda - Radnički Kragujevac.

Polufinala i finale igraju se u velikoj dvorani SPENS.