Autor: Informer.rs

29.05.2021.

15:12

Foto:

Sport

DIREKTOR ABA LIGE PRIZNAO! Sudije su grešile u četvrtoj utakmici u Podgorici!

Sve utakmice su bile neizvesne do samog kraja, ali je bilo mnogo i mnogo tenzije zbog sudija nakon dva meča u Podgorici. 

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović je na kraju ipak izuzetno zadovoljan sezonom. Posebno ga je obradovala pesma navijača Crvene zvezde sa kraja meča. 

Informer

 

- Drago mi je što potencirate lepe teme, imamo mi u ABA ligi razloga za zadovoljstvo. Lepa je slika bila juče u Pioniru kada sam ja dodelio trofej za drugo mesto kapitenu Šehoviću i kada se sa tribine čula jedna pesma koju posebno volim "Crna Gora i Srbija to je jedna familija - rekao je Vojinović gostujući na TV Prva.

On je istakao da je ABA liga učinila sve u saradnji sa klubovima kako bi finale prošlo u najboljem mogućem redu.

- Mi smo u pripremi ovog finala plejofa i celog plejofa imali posebne protokole koji obavezuju timove da se fer i sportski ponašaju. Mislim da je cela finalna serija protekla dobro i zadovoljni smo kako se to završilo.

Informer

 

Osvrnuo se i na četvrti meč serije i analizu suđenja sa tog meča.

- 19 situacija je bilo u analizi, a napravljeno je nekoliko sudijskih grešaka u četvrtoj utakmici. Mečeve broj tri i četiri su sudile najbolje sudije koje ABA liga ima. Da budem iskren mi u ABA ligi nismo bili zadovoljni kakvo je bilo suđenje u četvrtoj utakmici, pogotovo u četvrtoj četvrtini. Mi to nismo očekivali.

Vojnović koji ipak ne misli da su te greške rešile neki od mečeva.

- Pre bih rekao da je neki potez igrača mogao da reši meč, ali i greška sudije utiče. Ono što sam siguran da su sudijske greške nisu posledica pritiska, nego lošeg dana ili dekoncentracije sudija. Mi smo u pripremi finalne serije obavili niz razgovora sa organizatorima utakmica. Mislim da svi akteri mogu da potvrde da nisu osećali pritisak i da su osećali komfor.

Informer

 

Bilo je i pitanja oko velikog broja faulova dosuđenih Crvenoj zvezdi u Podgorici, kao i o slobodnim bacanjima za Budućnost. 

- To je jedan statistički parametar. Može da se uzme kao relevantan, ali i način igre može da bude odlučujući. U četvrtoj utakmici nije samo taj statistički podatak uticao, ali jeste u nekoj meri.  Juče nije bilo zamerki za suđenje, sudijska trojka je odsudila besprekorno.

Bonus video