• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2021

21:17 >> 22:29

DŽABA IM SVE, ZVEZDA JE ŠAMPION! Crveno-beli poništili KRAĐE u Podgorici i ispratili Budućnost u SUZAMA! /VIDEO/

Crvena zvezda

DŽABA IM SVE, ZVEZDA JE ŠAMPION! Crveno-beli poništili KRAĐE u Podgorici i ispratili Budućnost u SUZAMA! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost sa 67:60 i tako odbranili trofej u ABA ligi

Navikli su navijači Crvene zvezde da njihovi miljenici ove godine ne mogu da završe meč bez drame! Tako je bilo i večeras, u "majstorici" protiv najljućeg rivala Budućnosti! Uspela je Zvezda da se vrati posle sudijske pljačke u "Morači" i odbrani prsten namenjen šampionu ABA lige - 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11)!

Foto: Starsportphoto

 

Zvezda je bila nezaustavljiva kod kuće kroz ceo plej-of! Četa Dejana Radonjića je odigrala osam utakmica u doigravanju, išli su uvek težim putem, ali kako je i sam crnogorski stručnjak najavio, ponovo će biti Kalemegdan u junu! 

Foto: printscreen

Nervozno je Zvezda otvorila meč u Pioniru, posebno Džordan Lojd koji je posle dva minuta već imao 0/3 iz igre. Uspeo je Dejan Radonjić da razmrda svoju četu ulaskom Korija Voldena koji je pogodio trojku i raspalio Pionir. 

Crveno-beli su poveli sa 11:10 pred kraj prve deonice, a prednost su održavali sve do kraja prvog poluvremena. Raspucali su se i Ognjen Dobrić, kao i Branko Lazić, a ponovo je sjajnu "rolu" imao je Lendri Noko koji je pokupio "bezbroj" skokova i u napadu, ali i odbrani. 

 

Foto: Starsportphoto

 

Nije bilo Lojda sve do početka treće deonice kada je bek crveno-belih pogodio trojku uz faul! Uspela je Zvezda da ode na +7, ali su nove "sporne" sudijske odluke ekspresno vratile Budućnost. Probleme sa faulovima su imali Noko, Hol i Davidovac te je Radonjić morao da improvizuje sa petorkom koja je igrala na startu drugog poluvremena. 

U poslednjoj četvrtini se dugo čekalo na poene sa obe strane, ali je seriju promašaja prekinio Luka Mitrović i vratio ponovo Budućnost u egal. Ipak, raspucali su se crveno-beli u tom momenut, prvo je Simonović pogodio prvu trojku u seriji, a potom i Džordan Lojd pravo u srce Budućnosti za kraj sezone ABA lige i novi šampionski pehar Zvezde!

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST  67:60 (15:14, 18:14, 20:21)

Hala: "Aleksandar Nikolić" Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Milan Nedović

Crvena zvezda: Hol, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža, Kuzmić, NokoTrener: Dejan Radonjić

Budućnost: Kobs, Ivanović, Edžam, Šehović, Nikolić, Mitrović, Dela Vale, Z. Nikolić, Popović, Rid, Žugić. Trener: Dejan Milojević

Tok meča:

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Četvrta četvrtina:

38. minut - NOKO! Nezaustavljiv je večeras Kamerunac, ponovo je od Mitrovića napravio malo dete i položio preko njega - 63:56!

37. minut - Serija promašaja na obe strane, prekida to Mitrović - 61:56! 

35. minut - Ozbiljno se razletela Zvezda u poslednjih nekoliko minuta, sada je Noko silovito zakucao - 60:54!

34. minut - SIMONOVIIIIIIIIIIIIIĆ! Nije pogađao do sada Simonović za tri poena u seriji, ali je sada uletela "kao kap"! Sjajna energija Zvezde i potom ukradena lopta - 58:51!

33. minut - LOOOOOOOOOOOJD! Prekida Amerikanac seriju promašaja na obe strane i tera klupu Budućnosti da zove tajm-aut - 55:49!

32. minut - Nema poena ni posle dva minuta u četvrtoj deonici!

31. minut - Loša dva napada Zvezde na početku poslednje četvrtine, ali greši i Budućnost na drugoj strani - 53:49!

Foto: Starsportphoto

Treća četvrtina:

30. minut - Zatvara treću deonicu Ognjen Kuzmić novim poenima posle ofanzivnog skoka - 53:49!

29. minut - Ekspresno uzvraća Budućnost preko Džastina Kobsa, ponovo je samo -2 - 51:49! Sada Radonjić traži minut predaha!

28. minut - VOLDEEEEEEN! Uspeli su crveno-beli da odigraju jednu "čistu" odbranu, Lojd je pronašao Voldena u kontri koji lako polaže - 51:45! Milojević reaguje tajm-autom!

28. minut - Četvorica košarkaša Budućnosti faulirala su Džordana Lojda koji ide na liniju penala - 49:45!

27. minut - Velika greška Uskokovića i Dobrića, poklon poeni za Amadea Dela Valea - 47:46!

26. minut - Već tri igrača Zvezde imaju problema sa ličnim greškama, Noko, Davidovac i Hol su sada na tri - 45:41!

Foto: Starsportphoto

25. minut - Treći put večeras Ognjen Dobrić popravlja svoj promašaj - 45:39!

24. minut - Raspucala se Zvezda u poslednjim minutima, ali je tu sudijska trojka koja ekspresno vraća Budućnost! Ponovo tri "faula" i dva poena za Ivanovića sa linije penala - 43:39!

24. minut - Pogađa trojku sada Džastin Kobs sa druge strane, vraća to Hol - 43:37!

23. minut - Fauliran je Džordan Lojd, ali sudijska trojka to nije videla tako, ali popravlja njegov pormašaj Lendri Noko - 41:34!

22. minut - LOOOOOOOOOOOOOOJD! Nije ga bilo nigde u prvom poluvremenu, a sada u dva napada šest poena za sjajnog šutera crveno-belih - 39:34!

21. minut - Mnogo bolji početak drugog poluvremena Budućnosti, preko Kobsa smanjuju zaostatak - 33:32!

Druga četvrtina:

20. minut - Upisuje se i Džordan Lojd u strelce nakon prodora - 33:28!

20. minut - Ispravlja grešku Luke Mitrovića sada Petar Popović - 31:28! Odmah Radonjić reaguje tajm-autom kako bi nacrtao poslednji napad u prvom poluvremenu!

Foto: Starsportphoto

19. minut - Novi ofanzivni skok za Lendrija Noka i ponovo će centar Zvezde na liniju penala! Ovoga puta je bio polovičan - 31:26!

18. minut - Kontroliše Zvezda za sada ofanzivni skok, pogađa sada Ognjen Dobrić iz "drugog napada", potom i promašaj Dela Valea - 30:26!

17. minut - Bespotrebno provocira Džastin Kobs Delije nakon spornog faula Marka Simonovića - 28:26!

17. minut - Izuzetna "rola" Noka u dosadašnjem delu meča, stigao je već do osam poena - 28:23!

16. minut - Nekoliko lakih poena za Zvezdu, prvo je pogodio Lazić, a potom i Lendri Noko pored Zorana Nikolića koji je opterećen faulovima - 26:23!

15. minut - Nastavlja se tumaranje Lojda u "Pioniru", za sada 0/6 šut iz igre! 

Foto: Starsportphoto

14. minut - Nova serija Budućnosti od 5:0, naravno, svi poeni su stigli sa linije penala - 22:20!

14. minut - Ponovo je Zvezda ispunila bonus kada su kola Budućnosti krenula nizbrdo! Ipak, sa druge strane Ognjen Dobrić ipsravlja svoj promašaj - 22:15!

13. minut - DOBRIIIIIIIIIIIĆ! Ponovo je pokazao koliko saopouzdanja ima i "odapeo" trojku sa devet metara i pocepao mrežicu, raste prednost crveno-belih - 20:15! Odmah Milojević traži minut pauze!

12. minut - Fantastična akcija crveno-belih krunisana zakucavanjem Ognjena Kuzmića nakon prelepe asistencije Alekse Uskokovića, potom i dobra odbrana Zvezde - 17:15!

11. minut - Ništa ne polazi za rukom Džordanu Lojd u dosadašnjem delu meča, nova njegova greška na startu drugog perioda - 15:15!

Foto: Starsportphoto

Prva četvrtina:

10. minut - Trojka Petra Popovića u finišu prve deonice, Zvezda vodi uprkos katastrofalnoj igri - 15:14!

9. minut - Prekida Lendri Noko seriju promašaja sa obe strane, lako je poentirao centar Zvezde preko Danila Nikolića - 15:11!

8. minut - Vezuje Zvezda tri promašaja sa linije penala, posle Dobrića nije pogodio ni Noko - 13:11!

7. minut - Veoma bitni poeni za crveno-bele, siguran je u prodoru bio Ognjen Dobrić - 12:11!

6. minut - Prava reakcija Zvezde nakon minuta predaha, lepo je Lendri Noko napao Dragana Apića i iznudio dva slobodna bacanja! Siguran je bio Kamerunac sa linije penala - 10:11!

6. minut - Serija 5:0 Budućnosti, nakon  zakucavanja Mitrovića trojku pogađa Džastin Kobs - 8:11! Reaguje Radonjić tajm-autom!

5. minut - LAZIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Raspucali su se crveno-beli sada! Cepa mrežicu sada i kapiten Zvezde - 8:6!

4. minut - VOLDEEEEEEEEEN! Raspalio je mrežicu, ali i Delije trojkom uz zvuk sirene, vodi Zvezda - 5:4!

Foto: Starsportphoto

4. minut - Nastavlja se mučenje Lojda, sada je promašio čist zicer nakon dobre akcije crveno-belih - 2:4!

3. minut - Veoma loš početak Džordana Lojd i šut 0/3! Pogađa u tranziciji Luka Mitović uz zvižduke su bivšeg kapitena Zvezde dočekale Delije - 2:4!

2. minut - Pogađa Lengston Hol sa poludistance, vraća to Džastin Kobs sa druge strane - 2:2!

1. minut - Prvi napad na meču za Crvenu zvezdu! Otvara Lojd svojim promašajem utakmicu, sa druge strane ističe napad Budućnosti!

20:24 - Hol, Lojd, Lazić, Simonović i Noko to je startna petorka za koju se opredelio Dejan Radonjić!

20:17 - Centar Budućnosti Vili Rid je na klupi, ali je pitanje koliko će igrati večeras! Milojević ga nije uvrstio u prvu petorku: Kobs, Ivanović, Šehović, Mitrović i Zoran Nikolić počinju za Podgoričane!

 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos pete utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Skul

pre 2 godine

Sjajno što su sve covid mere konačno ukinute i što smo se vratili normalnom životu. Lepo je videti pun Pionir.

Mirko

pre 2 godine

Ja ne pročitah ili čuh da su mere protiv korone ukinute. Ali puna hala Pionir izgleda da pokazuje da su ipak ukinute. Sledeće nedelje organizujem svadbu za 500 zvanica. Dođe li policija, teško će proći, obećavam.

Čovek

pre 2 godine

Koliko vidim korona je pobedjena, pa očekujem momentalno raspuštanje onog dobrovoljnog levog društva, samoprozvani krizni štab.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17