Autor: Informer.rs

30.07.2021.

21:57

Foto: Starsportphoto

Sport

PETRUŠEV MORA DA SAČEKA! Još uvek ne ide u NBA! Ostaje u Evropi!

Prema poslednjim izjavama generalnog menadžera tima iz Pensilvanije Derila Morija, Filip Petrušev  ipak neće odmah početi svoju karijeru u najjačoj ligi sveta, već će najverovatnije još godinu dana ostati u Evropi. Odabran tek pred kraj druge runde.

Za Petruševa su se odlučili Seventisiksersi, ekipa koja ima velike ambicije i koja će se bez sumnje u godinama pred nama boriti za tron Istoka, pa samim tim i čitave NBA lige. Deril Mori je posle drafta izjavio da je tražio visoke igrače koji mogu da šutiraju, ali takođe je dodao da će Filip Petrušev za početak najverovatnije ostati sa ove strane Atlantika!

Informer

 

Kako stoje stvari, Filip Petrušev neće još dobiti priliku u najjačoj ligi sveta. Ostaje da se vidi da li će nastaviti da brani boje Mege ili će možda pronaći angažman u nekom od timova koji nastupaju u Evroligi ili Evrokupu. Petrušev je dve godine nastupao na Gonzagi, ali je minulog leta odlučio da se preseli u Evropu, gde je potpisao ugovor sa ekipom Mege. Napravio je sjajan potez, odigrao fenomenalnu sezonu, na kraju je bio proglašen za MVP-a i najboljeg mladog igrača ABA lige, a bio je i najbolji strelac takmičenja uz prosek od 23,7 poena po meču (prosečan indeks 28).

Informer

 

Nastupao je i za Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a potom i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu. Bio među najboljima na turniru u dvorani Aleksandar Nikolić, sa prosekom od 15,5 poena po meču!