• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2021

07:25

FILADELFIJA DRAFTOVALA PETRUŠEVA, a Detroit izabrao sina legende Partizana!

NBA

FILADELFIJA DRAFTOVALA PETRUŠEVA, a Detroit izabrao sina legende Partizana!

Podeli vest

Srpski košarkaš Filip Petrušev draftovan je sa 50. pozicije od strane Filadelfija Seventisiksersa

On je bio na koledžu Gonzaga od 2018. do 2020, kada se vratio u Srbiju i potpisao za Megu.

Petrušev je prošle sezone bio najkorisniji igrač ABA lige, a prosečno je postizao 23,7 poena, uz 7,6 skokova u 31,5 minuta po utakmici. Imao je prosečan indeks korisnosti 28.

Petrušev je u međuvremenu i debitovao za A reprezentaciju Srbije, gde je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre u proseku beležio 18,5 poena i 5,6 skokova po utakmici.

Petruševu su predviđali nešto slabiju poziciju na ovogodišnjem draftu, međutim, izabran je kao 20. pik druge runde.

Foto: Starsportphoto

Filip Petrušev

Srpski košarkaš Balša Koprivica draftovan je sa 57. pozicije od strane Detroit Pistonsa. U pitanju je sin legendarnog srpskog košarkaša Slaviše Koprivice, prvaka Evrope sa Partizanom 1992. godine. 

Koprivica je već godinama u SAD, promenio je tri srednjoškosle ekipe NSU, Vindermer i Montverd, dok 2019. nije zaigrao za Florida Stejt. Prosečno je beležio 9,1 poena i 5,6 skokova prošle sezone, a najviše ga porede sa Jusufom Nurkićem i Enesom Kanterom.

Očekivano, prvi pik na ovogodišnjem draftu je plejmejker Kejd Kaningem sa Oklahoma stejta koga je takođe pokupio Detroit. Hjuston je sa drugog mesta birao beka Džalena Grina, igrača koji dolazi iz razvojne lige, dok su se Klivlend i Toronto sa trećeg i četvrtog mesta odlučili za visoke igrače. Evan Mobli (USC) ide u Kavalirse, a Skoti Barns (Florida) u Reptorse, dok je peti pik plejmejker Džalin Sags - novi igrač Orlanda.

Od srpskih igrača za draft su još bili prijavljeni Dalibor Ilić i Nikola Mišković, međutim nisu bili među 60 pikova.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija