04.08.2021.

07:06

Foto: tanjug/ap

Sport

JEDNA MALA SRBIJA POBEDI KINU... Marina Maljković otkrila zašto je ljuta! Ljudi te prepoznaju kada se LUDAČKI BORIŠ! /FOTO/

Srbija je do trijumfa stigla posle preokreta, nadoknadivši zaostatak od devet poena razlike, a u polufinalu će igrati sa boljim iz duela SAD – Australija.

- Krajnje je prosto, tim Srbije uvek dobija kad je pravi, kakve god bile otežavajuće okolnosti i iskušenja, kad god smo tim i prevaziđemo spoljne faktore - izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković, posle velikog preokreta za pobedu protiv Kine (77:70) i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

- I sada jedna mala Srbija da pobedi jednu veliku Kinu, to će ostati za sva vremena! - rekla je Marina.

Informer

 



- Uvek je tako, pa i na najvećem mogućem sportskom takmičenju kao što su Olimpijske igre, odvlačenje pažnje, raznih situacija sa strane, zbog neuspeha nekog našeg sportiste ili uspeha. Verujem u njih i mnogo sam ljuta, njima je teško to i da shvate, u momentima kada nisu tim. Ne prihvatam to, nije problem da izgubimo utakmicu, ali moramo da budemo tim.

Nije u pitanju samo ova četvrta četvrtina, nego sve što smo uradili od 2011. godine, dodala je ona.

Informer

 



- Sve smo uradili kao tim, puno medalja, emocija, zajedničkih momenata. I svi košarkašice prepoznaju po tome kako se "ludački bore". U momentima kada toga nema malo je reći da sam besna. Ostvarili smo veliki uspeh, ovaj tim Kine je sjajan, mnogo je jači ovaj turnir nego u Riju, svuda se ulaže u žensku košarku i velikim koracima ide napred - istakla je Maljković.

Bonus video