• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2021

02:30 >> 04:46

SRBIJO, ONE SU PRAVO BLAGO! Košarkašice SRUŠILE Kinu i otišle u POLUFINALE Olimpijskih igara! /FOTO/

Tanjug/AP

Košarka

SRBIJO, ONE SU PRAVO BLAGO! Košarkašice SRUŠILE Kinu i otišle u POLUFINALE Olimpijskih igara! /FOTO/

Podeli vest

Srpske košarkašice plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara pošto su sa 77:70 (16:14, 19:19, 14:25, 28:12) savladale Kinu

Devojke, bravo i hvala! Nakon što su pokorile Evropu izabranice Marine Maljković nastavljaju da poklanjaju svakom Srbinu na planeti razlog za radost i osećaj časti! Bile su Kineskinje favorit, nije Srbija delovala sjajno na startu turnira, ali ništa to nije u poređenju sa karakterom koje nose srpske šampionke, a koje će za dva dana igrati u polufinalu Olimpijskih igara - 77:70 (16:14, 19:19, 14:25, 28:12)!

Foto: Tanjug/AP

Pala je Kina, prvi put na turniru, a Srbija slavi plasman u polufinale i mirno čeka boljeg iz duela Australije i Sjedinjenih Američkih Dražava, mada, ovakvim odnosnom ko god da dođe na megdan Srbiji neće se dobro provesti, to je sigurno! 

Bile su naše devojke "na konopcima" početkom poslednje četvrtine, Kina je imala +9 i uspostavila je svoj ritam igre, ali je trojka Ane Dabović sa pola terena nagovestila veliki preokret naših devojaka i trasirala put Srbije ka polufinalu Olimpijskih igara! 

Foto: Tanjug/AP

Odlično je selektorka Marina Maljković pripremila svoje izabranice na ono što ih čeka protiv Kine. Videlo se to već u prvom napadu kada je lopta stigla do Jueru Li, a je Jelena Bruks odmah udvojila i uvela najbolju igračicu Kine u nervozu već posle nekoliko sekundi. 

Održavale su naše devojke dobar ritam u odbrani sve do kraja prvog poluvremena kada je Mengan Sun vezala dve trojke i vratila Kineskinje iz rezultatskog deficita nakon serije Brukosve koja je već na poluvremenu imala 14 poena. Reagovala je Marina Maljković tajm-autom i Srbija je uspela ponovo da povede i na odmor ode sa košem prednosti. 

Foto: Tanjug/AP

Imale su Srpkinje veliki problem sa defanzivnim skokom tokom celog meča. Ipak, uspela je Dragana Stanković da iskoristi podeljenu minutažu sa Tinom Krajišnik i dodatno oteža posao Jueru Li, ali je uprkos tome Kina imala veći broj skokova. U nastavku meča, velika borba na obe strane, ali košarka je igra u kojoj Srbija uvek izađe kao pobednik! To su nas naučile naše zlatne devojke tokom ovog leta!

SRBIJA - KINA 77:70 (16:14, 19:19, 14:25, 28:12)

Saitama Super Arena, Tokio     Sudije: Luis Kastiljo, Maripjer Malo, Rabah Noudžaim

Srbija: Vasić, Čađo, Jovanović, Bruks, Butulija, Crvendakić, Anderson, Stanković, Dabović, Škorić, Dugalić, Krajišnik
Selektor: Marina Maljković

Kina: Jang, Li, Vang, Vu, Šao, Žang, Meng Li, Pan, Huang, Sun, Jueru Li, Han
Selektor: Limin Cu

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Novi poeni za Sonju Vasić, sada sa linije penala, potom dobra odbrana i laki poeni u kontri za Jelenu Bruks - 74:70!

38. minut - Lep prodor Sonje Vasić i laki poeni na obruču, Srbija je na drugoj strani ispunila bonus - 68:68!

37. minut - Šao pogađa novu trojku za Kinu, ponovo je nerešeno, velika drama u finišu meča - 64:64!

36. minut - SONJA VASIIIIIIIIIIĆ! Bravo, bravo, bravo! Pravi odgovor za trojku Kineskinja, odlučno je Ana Dabović proigrala našeg MVP-a, a Sonja Vasić pogađa za tri poena - 64:61!

36. minut - Razigrala se Ana Dabović u poslednjoj četvrtini, novi pogodak za našeg beka, ali vraća Han za tri poena - 63:63!

Foto: Tanjug/AP

34. minut - Polovična je bila Ana Dabović sa linije penala, sa druge strane Vang polaže u kontri - 61:60!

33. minut - Ponovo je presing Srpkinja urodio plodom, sada je Jelena Bruks presekla loptu povukla kontru i položila preko Jueru Li - 60:58! Naše devojke ponovo vode! 

32. minut - DABOVIIIIIIĆ! NEREŠENO JE! Serija Ane Dabović 5:0 i ponovo smo u igri - 58:58!

32. minut - JOVANOVIIIIIIIĆ! Uspele su naše devojke da ukradu loptu Kineskinjama "na autu", a u kontri je bila sigurna Nevena Jovanović, odmah reaguje Limin Cu tajm-autom - 53:58!

31. minut - Dobra reakcija Srbije u odbrani na startu poslednje četvrtine, napala je Ivon Anderson u kontri i izvukla dva slobodna bacanja! Sigurna je bila sada naša igračica - 51:58!

31. minut - Velika borba je pred našim devojkama da nadoknade devet poena prednosti Kine koja je treću deonicu dobila sa 14:25!

Treća četvrtina:

Foto: Tanjug/AP

30. minut - Pogađa Nevena Jovanović u tranziciji i smanjuje zaostatak Kine, ali trojka za Meng Li - 49:57!

29. minut - Trojka za Meng Li, a potom i koš Vang uz faul Ivon Anderson, koristi Kineskinja i dodatno bacanje - 47:54!

28. minut - Razletela se Ivon Anderson sada, pokupila ofanzivan skok i pogodila posle prodora - 47:48!

28. minut - Sjajna reakcija Ivon Anderson i ukradna lopta za Srbiju, faulirana je Sonja Vasić u kontri, ali novi promašaji sa linije penala za naš tim - 45:48

Foto: Tanjug/AP

27. minut - Koriste Kineskinje seriju promašaja Srbije, sada Han pogađa dva slobodna bacanja - 44:48!

26. minut - Promašila je Ivon Anderson oba slobodna bacanja, ali greška Kineskinja sa druge strane, ima Srbija novi napad!

25. minut - Upisuje se u strelce i Anderson nakon četiri vezana promašaja, pokupila je Ivon promašaj Ane Dabović i "iz odbojke" vratila loptu u obruč - 44:44!

24. minut - Vezuju naše košarkašice nekoliko loših napada odmah to koriste Kineskinje i preko Šao vraćaju egal u meč - 42:42!

23. minut - Greška Aleksandre Crvendakić, kažnjava to Jueru Li na drugoj strani novim polaganjem - 42:40!

Foto: Tanjug/AP

22. minut - Pogađaju dva centra, prvo laki poeni za Tinu Krajišnik, potom Jueru Li sa linija penala sigurna - 42:38. 

21. minut - Trojka za Srbiju na startu drugog poluvremena, iz ugla je pogodila Aleksandra Crvendakić, ali vraća to Vu sa druge strane - 38:36!

Druga četvrtina: 

20. minut - DABOVIIIIĆ! Uspeva Ana Dabović da "ugura" loptu u koš na isteku prvog poluvremena! Ima Srbija dva poena prednosti u odnosu na Kinu na kraju drugog poluvremena - 35:33

19. minut - Počele su naše košarkašice da kontrolišu malo bolje defanzivan skok, dok je na drugoj strani Dragana Stanković promašila zicer - 33:31!

18. minut - Nastavlja se rafalna paljba naših košarkašica, ponovo je Jelena Bruks pogodila za tri poena, sjajan "ekstra pas" Tine Krajišnik - 31:29!

Foto: reuters

17. minut - Prekida seriju promašaja sa obe strane Mengan Sun, vodi Kina prvi put na meču - 28:29.

15. minut - Uzvraćaju Kineskinje serijom 7:0 i odmah tajm-aut za Marinu Maljković - 28:26!

14. minut - Sada Sonja Vasić vezuje pet poena, nakon lepog pogotka za "poludistance" ide još jedna trojka za srpski tim - 28:19

13. minut - BRUUUUUUUUKS! Prva trojka na meču za naš tim i to baš Jelena Bruks, raste prednost Srbije, potom i polaganje za  kapitenku - 23:16!

12. minut - Veliku borbu vodi Tina Krajišnik sa Jueru Li ispod koša, za sada se dobro nosi sa najboljom košarkašicom Kine, ali fali defanzivni skok. 

11. minut - Beleži Maja Škorić prve poene posle sjajne akcije Srbije kao odgovor na "zonu" Kine - 18:14!

Foto: Tanjug

Prva četvrtina: 

10. minut - Fantastična serija Dragane Stanković koja vezuje šest poena na kraju prve četvrtine, sa druge strane veliki problem na skoku predstavlja Jueru Li - 16:14!

9. minut - Ređaju se promašaji na obe strane, seče to Jueru Li, nerešeno je na minut do kraja prve deonice - 12:12!

7. minut - Ušla je na parket Ivon Anderson i odmah "spojila" naše redove, laki poeni za Draganu Stanković pod košem nakon dobre asistencije srpske Amerikanke - 12:10!

6. minut - Sjajan prodor Nevene Jovanović, upisuje se i srpski plejmejker u strelce, biće potrebna dobra rola naše košarkašice protiv Kine - 10:8!

5. minut - Nerešeno je nakon poena TIng Šao, ali vraća to sa druge strane Jelena Bruks - 8:6.

Foto: Tanjug/AP

4. minut - Skrivila je Sonja Vasić drugi faul na meču, a Juen Li pogodila je oba slobodna bacanja - 6:4.

3. minut - Prvi poeni za Kineskinje na ovom meču, sigurna je bila Han sa linije penala, ali vraća na drugoj strani Vasićeva posle ofanzivnog skoka - 6:2!

2. minut - Sjajno deluje odbrana Srbije na startu meča, odmah Limin Cu menja svog prvog centra, a na parketu je Han, nije iskoristila to Sonja Vasić, ostaje 4:0!

1. minut - Prvi napad za Kinu i odmah lopta za Jueru Li, ali je centar Kine napravila korake nakon što je Jelena Bruks udvojila, sa druge strane precizna Ana Dabović, a potom i poeni za Tinu Krajišnik u kontri - 4:0!

02:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice četvrtfinala Olimpijskih igara između košarkašica Srbije i Kine. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ceca

pre 2 godine

Upravo prekidam gledanje..nije da su Kineskinje dobro , nego su nase mnogo lose. Igraju igru bez igre, nekakvo dobasivanje bez veze, tj sa vezom da im one cesto otmu loptu ili je nase seprtljasto ispuste...desavalo se da po tri min ne daju kos...generalno mnogo lose...ne pratim dugo vec, pa mi je valjda sok i razocaranje toliko. Kazem Kineskinje nista posebno, imaju neku igru, zabodu po koju trojku, bolje u slobodnima sigurno, borbenije i sportskije nekako.. ne bih vise da se zderem bice kako ce biti cucu na vestima...svaka cast na dolasku i uopste bovljenjem sportom i kolektivnom igrom...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija