Autor: Informer.rs

28.02.2022.

20:53

Foto: Starsportphoto

Sport

PRAVIMO SELEKCIJU ZA BUDUĆNOST! Pešić PREZADOVOLJAN nakon velike pobede!

Stigao je Pešić nakon potpunog raspada sistema u kvalifikacijama za Olimpijske igre i odmah oživeo dešavanja u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Prvi cilj - plasman u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket je ispunjen. 

Orlovi su sa dve pobede nad Slovačkom izborili mesto koje vodi u narednu fazu i mirno dočekuje junski "prozor" za kraj prvog dela kvalifikacija. 

Svetislav Pešić imao je mnogo problema pred okupljanje, ali i više nego zadovoljan može da bude nakon svega što su njegovi izabranici uradili u poslednjih sedam dana. 

- Oni su iskusan tim koji igra dugo zajedno i u svakom trenutku znaju na koji način žele da igraju, naročito u napadu. Iz tog razloga je ključ utakmice bio naša priprema za kratko vreme. Posebno organizaciono u odbrani. Oni nisu bili lak zadatak za nas. Ali sa dodatnim angažovanjem i dobrim timskim pristupom smo pronašli rešenje. Imamo tim pun mladih igrača kojima za igru u napadu treba samopouzdanje koje proističe iz odbrane. To je bio slučaj u obe utakmice. Naravno, ovo je kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo i naš prvi prioritet je bio da pobedimo utakmicu - rekao je Pešić. 

Informer

Selektor Srbije posle meča istakao je da Savez teži tome da se napravi što bolja selekcija igrača, posebno za budućnost. 

- Želeli smo da dobijemo još nešto. Da napravimo selekciju za budućnost. Mi smo na početku olimpijskog ciklusa. Da vidimo mlade igrače koji će igrati u novembru u drugoj rundi, da vidimo kako će da napreduju. To je bio naš drugi prioritet u ova dva meča februarskih kvalifikacija - dodao je selektor Srbije.