Autor: Informer.rs

04.04.2022.

10:23

Foto: printscreen/tvsportklub

Sport

SKANDALOZNI NAPADI IZ HRVATSKE, HOĆE ZVEZDU DA IZBACE IZ EVROLIGE! Bedno! Licemeri se obrušili na crveno-bele!

Crvena zvezda izgubila je posle produžetka meč u Kaunasu od Žalgirisa (103:98). Ali, ne priča se o košarci posle duela.  

Pred početak meča igrači Crvene zvezde su izviždani. Naime, domaći igrači su sa sudijama izašli noseći zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo "Stop war" (zaustavite rat). Igrači Crvene zvezde nisu držali transparent pa su ih sa tribina dočekale uvrede i zvižduci. S druge strane, Zvezda je na meču u Kaunasu dočekana zastavama NATO alijanse, koja je bombardovala Srbiju, ali licemerima to nije važno, kao da se nije ni dogodilo.

Ne može ništa da prođe bez komentara Hrvata. Tako je "Večernji list" potez Zvezde ocenio kao "sramotan", a upitali su se u naslovu i "da li ih zbog toga treba izbaciti iz Evrope".

- Poruka je potpuno apolitična, poziva na prekid rata u Ukrajini, ali potez košarkaša Zvezde je politički - navodi se u tekstu i dodaje se da Evroliga ima jasnu politiku i jasan stav po pitanju diskriminacije, mržnje i rata, pa se očekuje "oštar potez vrha Evrolige".

Informer

Eron Vajt navukao bes navijača Zvezde

- Tim koji zastupa suprotne stavove ne bi trebalo da bude njen deo. Naime, ovo nije pitanje stava ili pogleda na svet, svako moralno biće protivi se ratovanju, posebno onom koji na tuđem teritorijumu vodi druga zemlja - pametuju "prepošteni" Hrvati.

U anketi na pomenutom sajtu više od 80 odsto je glasalo za opciju da Crvena zvezda treba da bude izbačena iz Evrolige, dok je 14.40 odsto glasalo za opciju "politici nema mesta u sportu". Manje od pet procenata glasača izabralo je opciju "Ne, košarkaši imaju pravo na stav".

Informer

 

Podsetimo, nakon završetka meča Luka Mitrović se zapitao zbog čega se ne govori o zastavi NATO pakta na tribinama, dok se Eron Vajt na Tviteru napisao da je ceo tim dobio neku vrstu saveta da ne dodiruje zastavu Ukrajine. Njegova supruga Grejs udarila je po Zvezdi i optužila klub da oduzima slobodu govora igračima.

Bonus video